Ova djevojka je čudo: Nekada odrastala u romskom naselju, a danas studira i krasi naslovnice

Severina Lajtman studira na Filozofskom fakultetu (Screenshot: Instagram)

Severina Lajtman mlada je Romkinja koja je nedavno osvanula na naslovnici jednog domaćeg modnog magazina te osvojila srca diljem zemlje. U emisiji ”Dobro jutro, Hrvatska” Severina je progovorila o svojim životnim iskustvima.

Ime dobila po pjevačici Severini

Severina Lajtman otkrila je u razgovoru kako je ime dobila po popularnoj pjevačici.

“Ja sam zapravo dobila ime po Severini. Mama i tata su otišli na njen koncert i tamo su odlučili da ću se zvati Severina”, ispričala je mlada studentica Filozofskog fakulteta u Zagrebu. “Ima nas sveukupno trinaestero. Mi smo baš velika obitelj i drago mi je što jesmo jer vjerojatno ja ne bih bila ja da nije bilo njih svih. Ne bih bila ovdje da nisam vidjela njihove primjere”, rekla je o svojoj obitelji.

Iz kazališta na nogometni teren: ‘Pogledajte kako glumci glume da znaju igrati nogomet’

 

Otkrila je i kako se osjećala kad je saznala da će biti na naslovnici hrvatskog Ellea.

“Nisam se nikada bavila modom. Ono, pozirala sam prijateljici za faks i to, ali nisam nikad mislila da će to biti profesionalno. Kad me Jelena Veljača nazvala, bila sam u šoku, ali bilo je super iskustvo”, opisala je.

Severina Lajtman se planira baviti glumom (Screenshot: Instagram)

Život u romskoj zajednici

Progovorila je i o životu u romskoj zajednici te priznala da je mogla dijeliti sudbinu brojnih drugih Romkinja koje su se mlade udale.

“Vjerujem da sam imala veliku sreću, da sam se nekako izbavila. Dolaskom u Zagreb sam se izbavila. Dobro sam se snašla, naravno, gubila sam se, cimerice su me tražile na Google Mapsu i tako to. Ali, nekako sam se prilagodila, snašla, naučila”, prepričava.

 

Svi pričaju o novoj Severini: ‘Voljela bih jednog dana da uz moje ime ne stoji Romkinja’

“Mislim da mladi danas imaju veliku mogućnost za obrazovanje i to ću uvijek govoriti. Obrazovanje je ključ svega, to je izlaz iz cijelog tog začaranog kruga maloljetničkih trudnoća, brakova, siromaštva”, zaključila je ova 20-godišnjakinja koja sanja o studiju glume na Akademijski dramske umjetnosti.

“Htjela bih da bude normalno da netko tko je romske nacionalnost može glumiti, pjevati i raditi u banci”, zaključila je.


Komentari