‘Osjeća se po cijelom tijelu’: Majka malene Lave objavila radosnu vijest: ‘Hvala tebi koja ovo čitaš’

Lavina mama tvrdi ja joj je potrebna operacija što prije (Screenshot: Instagram/Za ratnicu Lavu)

Malena djevojčica Lava napravila je svoje prve korake. Video na kojem malena hoda objavila je njezina majka Petra Petrušić na društvenim mrežama.

(VIDEO) ‘ZA RATNICU LAVU’ Pomozite dvogodišnjoj Lavi da hoda: Nedostaje još 325 tisuća eura, nema još puno vremena

“Nemam pojma. Ne znam što napisati, reći, osjetiti. Bez ortoza! Hej! Nije mogla stajati bez ortoza, uspravna nimalo. Niti pola sekunde. Danas je prehodala držeći se, dužinu od 2 metra.

MALENA LAVA PRIMILA LIJEK: Majka je rekla da se osjeća dobro i otkrila koji su daljnji koraci u liječenju

Odmah je govorila da ju boli i spuštala se. Najvažnija stvar se danas dogodila – PRVI PUT je SAMA tražila da hoda. I što da ja više na to kažem. Hvala ti. Hvala tebi koja ovo čitaš.
Osjeća se po cijelom tijelu. Odluka koja je donijela, mir. Zahvalnost. Ludost. Priliku. Inatljivost. Prkos. Ljubav. Zajedništvo. Mir. I još malo mira. Živote, hvala ti”, napisala je Lavina majka.

 


View this post on Instagram

 

A post shared by Petrunjela Petrušić (@zaratniculavu)

Podsjećamo, Lava je u SAD-u primila lijek koji su joj omogućili donatori, a koji bi joj trebao pomoći u borbi s opakom bolešću – spinalnom mišićnom atrofijom. Radi se o okrutnoj progresivnoj genetskoj bolesti koja zahvaća sve mišiće u tijelu.

Foto: Zagreb.info

‘GOTOVO JE,…’Mama objavila nove fantastične vijesti za malenu ratnicu Lavu

U Hrvatskoj joj nije bilo omogućeno liječenje tim lijekom pa je pokrenuta humanitarna akcija kako bi se prikupila srestva za liječenje u Los Angelesu. Troškovi liječenja iznose 2.4 milijuna eura, a cijeli iznos prikupljen je humanitarnom akcijom.


Komentari