OBARA REKORDE POSJEĆENOSTI: Adventska bajka na tračnicama dosad osvojila srca tisuće posjetitelja!

Senzacija u koju se zaljubljuju i turisti i domaći.

Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe postavljena u Gundulićevoj ulici br. 4, ove godine po drugi puta, uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, sudjeluje sa svojim blagdanskim sadržajem u projektu Advent u Zagrebu.

Njihovu prošlogodišnju Božićnu priču na najvećoj maketi jugoistočne Europe, lani je posjetilo tijekom Adventa više od 7 000 posjetitelja, od čega je 20 posto bilo inozemnih. Ove godine svega dva tjedna od početka ovogodišnjeg Adventa već su se približili polovici te brojke zahvaljujući  Adventskoj bajci.

O Backo Mini Express više pročitajte u našem intervjuu s idejnim začetnikom i vlasnikom Antunom Urbićem Backom:

>>>NAŠA JEDINSTVENA ATRAKCIJA: Male vlakove dolaze vidjeti svi, od Čilea do Novog Zelanda (FOTO)

backo-mini-express-efekti-noc-minijature-dodatno

Obilje premijernog blagdanskih sadržaja i noviteta

Razlozi popularnosti adventskih sadržaja na maketi su višestruki, a prije svega u obilju noviteta koje su organizatori donijeli posjetiteljima u najsvečanije vrijeme u godini.

“Od kada smo uronjeni u Adventsku bajku s obiljem premijernih blagdanskih sadržaja i svakodnevno dostupni javnosti još od 26. studenoga 2016. godine naši posjetitelji dolaze vidjeti puno toga, ali i sami aktivno upravljati i voziti naše vlakove. To je novitet sezone, te je posebno atraktivan djeci, ali i odraslima koji nam dolaze.”, pojasnio je Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik najveće makete željeznice jugoistočne Europe.

backo2

Vlakovi u blagdanskim bojama i dekoracijama

Na tri četvorna metra unutarnjeg prostora makete postavljena je Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom.

Uz veliko skijalište, na maketi je postavljeno i klizalište na Tomislavovom trgu, sa sadržajima koje nudi i pravi Advent u Zagreb, a kao preslika stvarnosti u umanjenom maketarskom svijetu.

Uz stotinu vlakova u stalnom postavu makete, tijekom Adventa 2016, Backo Mini Expressom prometuje i nekoliko vlakova u blagdanskim bojama i dekoracijama uz zvučne kulise božićnih pjesama, s obiljem maketarske blagdanske dekoracije, te skulpture Djeda Božićnjaka i prigodnih darova.

Samo za potrebe Adventa na Backovim mini-express tračnicama prometuje Agram Advent Express – poseban vlak u bojama Zagreba, te s blagdanskom dekoracijom uz natpis s čestitkom za Sretan Božić.

backo3


Komentari