Novi, još jači potres pogodio susjedstvo: ‘Trajao je još duže nego sinoć, katastrofa’

Potres se dogodio nešto prije 13 sati (Foto: EMSC)

Potres magnitude 4.7 pogodio je u srijedu Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru, a prema izvještajima svjedoka podrhvatanje se osjetilo i u Hrvatskoj.

Epicentar je ponovno bio između BiH i Crne Gore. Za sada nema informacija o eventualnoj šteti, a građani su smjesta pohrlili na portal EMSC gdje su prijavili novo podrhtavanje tla koje ih je uplašilo.

Do potresa je došlo nešto prije 13 sati po lokalnom vremenu. “Sarajevo, fino zadrmalo”, “Lagano podrhtavanje nekoliko sekundi”, “Dubrovnik, zatreslo dobro”, neki su od komentara.

Trajalo desetak sekundi

“Jači potres nego sinoć”, “Katastrofa”, “Žestoko”, “Trajalo nekih deset sekundi”, “Trajalo duže nego sinoć”, “Bože pomozi da ostane na ovome”, “Dulje je treslo”, “Treba uvesti izvanredno stanje'”, neki su od komentara.

Potres magnitude 4.3 po Richteru u utorak navečer pogodio je područje Crne Gore, u blizini granice s Bosnom i Hercegovinom te Hrvatskom. Prema prijavama stanovnika, podrhtavanje se osjetili u sve tri zemlje, kod nas sve do Splita.

Potres se dogodio na dubini od 10 kilometara, nekih 77 kilometara od Podgorice. Svjedoci su javili da je došlo do snažnog podrhtavanja.


Komentari