Nestvarni prizori u Zagrebu: Pijan izazvao nesreću pa na šokantan način probao bježati

Policija na zagrebačkim ulicama (Foto: Damjan Tadic / CROPIX)

Zagrebačka policija izvijestila je o pijanom vozaču koji je na Branimirovoj ulici u Zagrebu pijan prouzročio prometnu nesreću, a onda pokušao pobjeći.

Sve se, kažu u policiji, dogodilo u četvrtak oko 14.25 sati. Vozač, 38-godišnji muškarac, upravljao je teretnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka, pod utjecajem od najmanje 2,23 g/kg alkohola u organizmu, dok mu je vozačka dozvola ukinuta i poništena zbog prikupljenih negativnih bodova.

Prije nesreće kretao se kolnikom Ulice Vjekoslava Heinzela u smjeru sjevera, a dolaskom do raskrižja s Ulicom kneza Branimira nije prilagodio brzinu kretanja vozila te je naletio na stražnji dio osobnog automobila koji je bio zaustavljen u istoj prometnoj traci zbog zaustavljenog vozila ispred sebe. U prometnoj nesreći nastala je materijalna šteta.

Prometna policija. Ilustracija (Foto: Damjan Tadic/CROPIX)

Zadržan na triježnjenju

Nakon prometne nesreće, nesavjesni vozač je pješice napustio mjesto prometne nesreće dok je vozilo ostavio na mjestu događaja, dok s drugim sudionicima nije popunio i potpisao Europsko izvješće, niti je na drugi način ostavio svoje osobne podatke i podatke o vozilu.

Nakon obavljenog očevida, vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je doveden na Općinski prekršajni sud u Zagrebu, gdje mu je pravomoćnom presudom izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 4760 eura.


Komentari