SUDAC JE BIJESAN! Ponovno otkazano ročište za suđenje braći Mamić: ‘Neprihvatljivo ponašanje’

Na fotografiji: Milan Pernar, Zdravko Mamic, Zoran Mamic i Damir Vrbanovic u sudnici. Foto: Vlado Kos / CROPIX

Budući da pred Županijskim sudom u Osijeku nisu pojavili i okrivljeni Nikky Arthur Vuksan ni njegova odvjetnica Ksenija Vržina, ponovno je došlo do odgode suđenja Zdravku i Zoranu Mamiću i ostaloj petorki koja se tereti za izvlačenje više od 144 milijuna kuna iz NK Dinamo u sklopu zločinačkog udruženja.

Stoga je Davor Mitrović, predsjednik sudskog vijeća, naložio da se Vuksanu imenuje odvjetnik po službenoj dužnosti navodeći kako se ovakvo ponašanje bez opravdavanja nedolaska ne može tolerirati, a najavio je i nalog za privođenje na iduću raspravu.

Vržina se, međutim, ispričala zbog zdravstvenih tegoba i naknadno dostavila podnesak i prilog kao i nalaz kako zbog rezultata pregleda 26. ožujka ne može prisustvovati raspravi ni u ponedjeljak ni u utorak.

Vijeće je zauzvrat otkazao ročišta te se glavna rasprava sada najavljuje za treći travanj.

Godina dana bez ikakvog napretka

Inače, riječ je o drugom suđenju zbog izvlačenja novaca iz Dinama, a na osječkom je sudu ista krenula početkom ožujka prošle godine.


U godinu dana, pročitana je međutim samo jedna rasprava gdje se pročitala optužnica,a  potom je Zoran Mamić pobjegao u BiH, gdje su ga vlasti odbili izručiti.

Zadnje je ročište organizirano 6. veljače kako je obrana tražila premještaj na Županijski sud u zagrebu, ali je to odbio Visoki kazneni sud.

Optužnica je raspisana na malo manje od 700 stranica, a tereti Zdravka Mamića da je sve ostale suoptužene udružio u zločinačko udruženje od prosinca 2004. do prosinca 2015. godine.

Učinio je to, nastavlja se, sklapanjem fiktivnih ugovora između zagrebačkog nogometnog kluba te stranih tvrtki iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD-a, a pritom su plaćali nepostojeće transfere igra, čime je klub oštećen za više 144 milijuna kuna koje su podijelili između sebe.


Komentari