Neće Savica, ali hoće drugi zagrebački kvartovi: U Gajnicama je u tijeku izgradnja vježbališta za odrasle

FOTO: Danijel Šajfar / GAJNICE jučer danas sutra

Poslovi i radovi poboljšanja komunalnog standarda.

U zagrebačkom kvartu Gajnice u Parku 101. brigade HV-a počeli su radovi, a u planu je izgradnja vježbališta za odrasle.

Tema radova brzo se aktualizirala na društvenim mrežama, a pomalo podsjeća na događaje na Savici – mišljenja građana oko izgradnje vježbališta su podijeljena. Dok se nekima ova ideja ne sviđa, drugi dio građana je oduševljen i jedva čekaju početi vježbati.

Plan komunalnih aktivnosti za Gajnice pogledajte u linku, opis radova/usluge/opreme i vrijednost u kunama. Vježbalište za odrasle koje se gradi iznosi 461.580,00 kn. Građani su bili iznenađeni cijenom radova jer im se gotovo pola milijuna kuna čini previše za radove, stoga se pitaju je li ovo stvarna cijena.

FOTO: Tamara Golubovac / GAJNICE jučer danas sutra
FOTO: Tamara Golubovac / GAJNICE jučer danas sutra

Građanka je u objavi u grupi GAJNICE jučer danas sutra ogorčeno kazala da slijedi nova betonizacija livada jer se radi vježbalište.

“Pa evo, svi ćemo biti vitki i zdravi, a ja neću morat plaćati teretanu svaki mjesec (sarkazam, naravno). ‘ko su ti likovi koji ovo rade, odobravaju, izmišljaju gluposti koje ovdje sigurno neće imat svrhu! Baš me zanima ‘ko će vježbati?” zapitala se građanka koja ne podržava radove i ideju vježbališta.

Većini  građana sviđa se ideja

Međutim, većina građana odgovorila je da će sigurno ovdje vježbati ili barem gledati kako drugi vježbaju. Smatraju da je ovaj projekt odličan za kvart Gajnice, da bi ga mogao oživjeti i uz to biti koristan za sve odrasle što se tiče sportske aktivnosti. Također, umjesto da plaćaju teretanu, sada moći trenirati na zraku, a za ovakvim projektom, kažu, žude već neko vrijeme i nije im, tvrde, jasno čemu tolika negativa. Dodali su i da sada više neće trebati odlaziti vježbati u druge kvartove.

“Po meni je to najjača investicija u Gajnicama do sada”, kazala je Ivana.

“I ja ću vježbati. I baš se veselim vježbalištu u našemu parku. U Vukovaru čak i bakice vježbaju na tim vježbalištima, zašto ne bi i kod nas. Na Jarunu se često čeka na red da dođeš do neke sprave. Tako da, bravo za Gajnice”, rekla je Katarina koja je oduševljena ovim projektom, a Alen je već najavio da će sada svi izgledati ko Apoloni.

>>> Na ‘udaru’ jedan od najljepših zagrebačkih kvartova: ‘Uništava se zbog niskih strasti i manjka inteligencije!’


Komentari