‘Neće imati prepreka’ Papa Franjo je dobro nakon operacije: ‘Poduzet ćemo sve mjere’

Foto: Guliver: AP Photo/Alessandra Tarantino

Nakon iznenadne operacije, papa Franjo je proveo prvu noć u bolnici, a Vatikan je kratko objavio da je prva noć dobro prošla.

Papa Franjo uspješno operiran: Ipak u petak neće primiti Dalića i Vatrene

Papa Franjo je u bolnici Gemelli u srijedu imao trosatnu operaciju kile te su liječnici poručili da je operacija prošla dobro i da crkveni poglavar neće imati ograničenja pri svojim putovanjima i ostalim aktivnostima poslije oporavka.

Naime, rekonstruiran mu je trbušni zid.

Operacija je, pojasnili su liječnici, bila nužna jer se kila stvara na ožiljcima od prošlih operacija, kako je 2021. Franji uklonjen dio debelog crijeva zbog upale. S trenutnom operacijom, papa Franjo je do sada u bolnici bio tri puta u proteklih deset godina, kako je 2013. godine odabran za vođu katoličke crkve.

“Poduzeti ćemo sve potrebne mjere opreza”, rekao je glavni kirurg koji je operirao papu, Sergio Alfier, opisujući papu kao snažnog ali starog te je nedavno prebolio i bronhitis.


Foto: Guliver

Očekivano vrijeme papinog ostanka u bolnici je pet do sedam dana, a reakcija na opću anesteziju je bila dobra.

TINDER, TWITTER, SEKSUALNO ZLOSTAVLJANJE: Papa otvorio dušu u razgovoru s mladima, nije bježao od najtežih pitanja

Sve su papine audijencije otkazane do 18. lipnja, uključujući i ranije najavljenu audijenciju za Zlatka Dalića i hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Papa Franjo bi, ovoga ljeta, trebao posjetiti Portugal od drugog do šestog kolovoza te potom Mongoliju od 31. kolovoza do četvrtog rujna.


Komentari