Muškarac koji se zapalio je jako loše, liječnici priznali: ‘Ovakvo nešto nismo imali godinama’

Markov trg (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Liječnici Klinike za traumatologiju KBC-a Sestre milosrdnice u Draškovićevoj ulici dali su službenu izjavu o zdravstvenom stanju muškarca koji se polio benzinom i zapalio pred zgradom Vlade na Markovom trgu.

“Danas oko 10 sati je hitno dovezen opečeni pacijent stradao u ovom incidentu. Unatoč promptnoj reakciji hitne pomoći i liječenja tima pacijent je u životnoj opasnosti”, rekao je pročelnik Dinko Vidović Klinike za Traumatologiju.

“Pacijent ima opekline četvrtog stupnja i opečena mu je gotovo cijela površina tijela. dodao je. Prognoze su loše, ali dajmo čovjeku šansu da preživi. Poduzeti ćemo sve što je moguće da mu pomognemo. Ovako nešto nismo imali u zadnjih nekoliko godina”, dodao je.

‘Nije ništa govorio’

Kako nam javljaju svjedoci, muškarac je prvo izlio jednu kantu benzina na sebe, a zatim i drugu.

Nije ništa govorio. Samo je stajao tamo i polio se, a potom i zapalio. Bilo je strašno”, govore nam građani koji su se zatekli na mjestu događaja.

Podsjetimo, na mjestu događaja zatekao se i zastupnik Damir Bakić.


“Vidio sam ga kako se polijeva benzinom i odmah potrčao do zaštitara u Skupštini”, ispričao je i dodao da su policajci iz Banskih dvora koji su dotrčali sa vatrogasnim aparatima bili brži.

Bakić iz Možemo o jezivim scenama na Markovom trgu: ‘Vidio sam ga kako se polijeva, u šoku sam’

Suicidalne i depresivne osobe u Hrvatskoj savjetodavnu pomoć mogu dobiti na više mjesta, a postoji i nekoliko telefonskih brojeva na kojima mogu zatražiti za psihološku pomoć:

Centar za krizna stanja i prevenciju suicida: 01 2376 335 (radi od 0 do 24 sata)

Plavi telefon: 01/4833888 ([email protected])

Psihološki centar TESA: 01/4828888 ([email protected])


Komentari