‘MISLIM DA SE ZOVU MARKO I MARIO’: Vozačica platila kaznu, a zatim napisala hvalospjev policajcima

Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Odnos između građana i policije često puta zna biti narušen, kao i povjerenje jednih u druge. No, kada je njihov odnos u redu, onda svjedočimo lijepim prizorima suradnje i kulturne komunikacije.

Jedna vozačica imala je potrebu pohvaliti dvojicu prometnih policajaca koji su je zaustavili u Gospiću i naplatili joj kaznu. Poslala je e-mail PU ličko-senjskoj.

“Poštovani, ovim putem želim pohvaliti dvojicu prometnih policajaca koji su danas, petak, 2. prosinca 2022. oko 12,30 nadgledali promet u Gospiću, na križanju Kaniške i Ulice Bana Ivana Karlovića (mislim da se zovu Marko i Mario) i to zbog izrazito profesionalnog pristupa i ljubaznosti, ali i činjenice da unatoč svojoj mladosti izuzetno korektno, smireno i kulturno komuniciraju, što je nažalost danas često više iznimka nego pravilo.

Iako sam zbog trenutka nepažnje napravila prekršaj i platila kaznu, način na koji su policajci pristupili je značajno ublažio stres od cijele situacije, ali i poslao vrlo pozitivnu sliku o samoj policiji i to ne samo meni već i još dvoje ljudi koji su se tamo zatekli.

Norme ponašanja postavljaju se i komuniciraju hijerarhijski, posebno u sustavu policije/vojske stoga sve pohvale za postavljanje politika koje vraćaju povjerenje u korektnost i profesionalnost policije.”


Komentari