MARIJA JURIĆ ZAGORKA ZAŽIVJET ĆE NA MALIM EKRANIMA: Serijal ‘Grička vještica’ snima se u Zagrebu! (FOTO)

Realizacija ovakve produkcije važna je s aspekta turističkog doprinosa u Zagrebu.

Sredinom sljedeće godine u Zagrebu započinje snimanje serijala Grička vještica. Tako je najavljeno nakon sastanka gradonačelnika Milana Bandića s predsjednikom Uprave Jadran Filma Vinkom Grubišićem, nagrađivanim scenaristom Rolandom Mooreom te direktoricom produkcije Fremantle media Croatia Anom Habajec. Uz gradonačelnika, susretu je prisustvovala i direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld te pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Ivica Lovrić.

Zagreb.info
Zagreb.info

U izjavi nakon sastanka na temu snimanja i svjetske distribucije televizijskog serijala po jednome od najpoznatijeg ciklusa romana Marije Jurić Zagorke Grička vještica, gosti su izrazili zadovoljstvo potporom Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba.

Uspjeh Zagorkinih romana

Predsjednik uprave Jadran Filma Vinko Grubišić podsjetio je kako su Sabrana djela Marije Jurić Zagorke prodana u više od milijun primjeraka te se prevode na razne svjetske jezike, dodavši kako je u Zagrebu u tijeku projekt izrade Muzeja Gričke vještice. Više o samome projektu serijala rekla je direktorica produkcije Ana Habjanec objasnivši kako se na njemu radi već tri godine, uključivši odluke o samome sadržaju i stilu, ali i načinu i tempu njegove realizacije. Dodala je i kako su, osim Gričke vještice, u planu i adaptacije drugih Zagorkinih romana.

Važno za zagrebački turizam

Poznati scenarist, kreator svjetski poznatih serija iz produkcijske kuće Fremantle Roland Moore istaknuo je kako je radeći na ovome projektu puno naučio o Mariji Jurić Zagorki te kako nestrpljivo očekuje trenutak da svijet upozna njezina djela kroz ovaj novi serijal.

Direktorica TZGZ-a Martina Bienenfeld posebno je istaknula važnost realizacije ovakve produkcije s aspekta turističkog doprinosa Zagrebu, usporedivši pozitivne strane snimanja Gričke vještice u Zagrebu sa snimanjem raznih serijala, kao što je Game of Thrones u Dubrovniku. Velika promocija samog grada i destinacije tijekom cijele godine može se očekivati i u Zagrebu. Kako kaže Bienenfeld ovo će snimanje značiti velik turistički doprinos.

Radnja Zagorkinog serijala Grička vještica smještena je u drugu polovicu 18. stoljeća, u vrijeme progona vještica u Hrvatskoj i čitavoj Europi, a glavna heroina je kontesa Nera Keglević.


Komentari