Krenuo kući s paketom, a onda ga je zaskočila policija: Zbog onog što su našli prijete mu godine zatvora

Policijski očevid, ilustracija (Foto: Ranko Suvar / CROPIX)

Zagrebačka policija uhitila je 24-godišnjeg muškarca koji je pokušao krivotvoriti novac. Upravo je završila i kriminalističko istraživanje pa je podijelila i nove informacije o ovom slučaju.

Mladić je, dakle, putem interneta iz Kine naučio zaštićeni papir s ugrađenim zaštitnim vlakancima i zaštitnom niti, sve kako bi izradio krivotvoreni novac.

Policija upozorava na TikTok: ‘U ovom trenutku nailazimo na niz poteškoća i problema’

Naručio je 1000 listova tog papira, a ta mu je pošiljka zatim putem dostavne službe i uručena. Muškarac je pošiljku osobno preuzeo te kad je krenuo kući, presreli su ga policajci koji su  ga uhitili i odveli na istraživanje.

Pronašli osam printera

“Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu, obavljena je pretraga obiteljske kuće te je pronađeno i oduzeto jedno prijenosno računalo i osam printera, što ukazuje da je osumnjičeni imao namjeru izrađivati krivotvoreni novac.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom kaznenom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, izvijestili su iz policije.

Euro, ilustracija (Foto: Unsplash)

Sumnjiče ga da je počinio kazneno djelo „Izrada, nabavljanje, posjedovanje, prodaja ili davanje na uporabu sredstava za krivotvorenje“. Prema Kaznenom zakonu, prijeti mu kazna zatvora do tri godine.


Komentari