Korlaet otkrio ono što zanima sve građane: ‘To znači nešto više smeća, ali dat ćemo sve od sebe’

Smeće u Zagrebu, ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Prijeti li Zagrebu zatrpavanje smećem nakon što je došlo do novog odrona na Jakuševcu, pitanje je koje muči većinu građana, a zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet nema optimistične prognoze, barem ne tako skoro.

“Žao mi je što je došlo do ovoga, ali sustav gospodarenja otpadom je izrazito loš. Inertan je, to je naprosto deponiranje, slažemo hrpu bez pravila. Takav sustav je napušen u Europskoj uniji, mi smo ga naslijediti. To brdo je tamo od 1965. godine”, rekao je Korlaet za N1.

U Jakuševcu dio ljudi počeo nositi i maske: ‘Dođe mi povratiti tu u dvorištu’

Pojasnio je kako trenutno zbog sigurnosti, kamioni idu jedan po jedan, a takav će tempo potrajati sve dok ne prođe sanacija i ne dođe nalaz inspekcije i vještaka.

“Malo će sve biti usporeno, uz poštovanje sigurnosnih protokola. Nažalost, to znači nešto više smeća, ali dat ćemo sve od sebe da se ne dogodi napuljski scenarij”, poručio je.


‘Stojim iza svakog njegovog poteza’

Osvrnuo se na izjave sindikata, ali i navodne prijetnje sindikalistima koji istupaju u javnost.

“Atmosfera je iznimno zapaljiva. No, odbacujem da se iz Čistoće rade slični pritisci. Davor Vić je izrazito stručna i moralna osoba, stojim iza svakog njegovog poteza, potpuno ga podržavamo”, rekao je Korlaet.

Dodao je i kako će istražiti sve optužbe o navodnim prijetnjama sindikalistima. Osim toga, Korlaet nije skrivao zabrinutost za radnike.

Sin ozlijeđenog radnika poručio: ‘Teško mi je zbog situacije, tužit ćemo Grad’

“Ne može se isključiti novi odron, ali odlaganje otpada je na dijelu koji je potpuno siguran i ništa se radnicima ne može dogoditi”, pojasnio je.

“Želimo biti što sigurniji i dobiti što detaljniju informaciju. Cilj nam je imati uvid u apsolutno sve”, rekao je i dodao kako će radnik koji je ostao bez ruke dobiti sve odštete prema zakonu, kao i svaku pomoć, a naglasio je i da ima pravo na tužbu.

Na kraju se osvrnuo na onečišćenje zraka istaknuvši kako nije opasno po zdravlje.


Komentari