Konačno! Evo kada će ZET ponovno krenuti s uvođenjem noćnih linija

Luka Stanzl/PIXSELL

U ožujku ove godine sav tramvajski promet je obustavljen zbog koronakrize koja je paralizirala grad, ali i državu. U međuvremenu, dnevni promet polako se vraćao u normalu, a sada i aktivno vozi prema unaprijed planiranom voznom redu kojeg je slijedio i prije pojave koronavirusa.

Noćni promet, pak, druga je priča. Zagrebu se još uvijek nisu vratile noćne linije koje prometuju od 24 do 4 sata ujutro čime su brojni Zgarepčani ostali zakinuti za gradski prijevoz kada im je potreban, pa makar to bilo i u gluho doba doba noći.

“Prolazak tramvaja u noćnim satima, zbog smanjenja okolne buke, čuje se znatno jače, kao i vibracije koje nastaju prolaskom tramvaja, te smo mišljenja kako je zbog vrlo slabe popunjenost istih trenutno bolje ne prometovati. Istovremeno, znatno su povećane mjere dezinfekcije. Dnevni javni gradski prijevoz dostupan je od 4.00 do 24 sata, što ostavlja prostor za pregled vozila, nadomještanje sredstava za dezinfekciju u svakom vozilu, kao i kompletnu dezinfekciju istih za samo 4 sata. Sve prethodno navedeno razlog je trenutnom ne prometovanju noćnih linija”, kazali su iz ZET-a za portal Metropolitan.

Dodali su kako s uvođenjem redovnih noćnih linija planiraju početi 7. rujna kada na snagu stupa jesenski vozni red.


Komentari