Konačni uspjeh Photomatha: Posao vrijedan 550 milijuna dolara od kojeg će koristi imati i njihovi radnici

Foto: Marko Todorov / CROPIX

Nakon godinu dana od sklapanja ugovora, Google je kupio hrvatsku aplikaciju Photomath, potvrdio je osnivač aplikacije Damir Sabol. Vrijednost aplikacije procjenjuje se na 550 milijuna američkih dolara.

Photomath je mobilna aplikacija koja koristi tehnologiju prepoznavanja slika i strojnog učenja kako bi pomogla korisnicima u rješavanju matematičkih problema. Ta aplikacija omogućuje korisnicima da jednostavno fotografiraju matematičke jednadžbe ili ispise, a zatim ih pretvara u digitalni oblik i pruža korak-po-korak rješenje tog problema.

GOOGLE PREUZIMA NAJPOPULARNIJU HRVATSKU APLIKACIJU Nevjerojatan svjetski uspjeh još jedne domaće tvrtke

Aplikacija je u stanju riješiti širok raspon matematičkih problema, uključujući aritmetiku, algebru, geometriju, trigonometriju i sl. Nakon fotografiranja problema, korisnici mogu dobiti detaljno rješenje, a također mogu vidjeti korake i objašnjenja kako bi bolje razumjeli postupak rješavanja.

Photomath također ima dodatne značajke, poput mogućnosti skeniranja matematičkih zadataka iz udžbenika kako bi korisnici mogli dobiti rješenja za vježbe iz knjige. Također pruža interaktivne tutorijale i video lekcije za određene koncepte matematike.

“Photomathova tehnologija pomoći će Googleu da poboljša svoju sposobnost pružanja boljih iskustava u učenju matematike učenicima te će u proširenju Googleove ponude pomoći korisnicima za rješavanje domaćih zadaća”, izjavio je glasnogovornik Googlea u veljači.


Komentari