KAKO JE PROŠLA NORIJADA? Doznajemo jesu li zagrebački maturanti u miru proslavili svoj dan!

Foto: Zagreb.info

Zagrebačka Norijada, kojom maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja, završila je, a sada je poznato i jesu li zabilježeni veći incidenti, ali i koliko je posla imala Hitna pomoć.

Prema policijskim podacima Norijada je prošla s jednim uhićenjem i bez većih sigurnosnih incidenata. Intervenirali su samo u jednom slučaju, i to pod sumnjom prekršaja protiv javnog reda i mira zbog čega je jedna osoba privedena u službene prostorije policije.

Timovi Hitne medicinske pomoći imali su četiri intervencije na putu povorke od Trga Bana Jelačića prema Bundeku te su svi odvezeni u bolnicu. Do 19:15 zabilježene su sveukupno 23 intervencije, prvenstveno zbog alkoholizma, ozljeda i alergija, doznaje se od voditelja smijene Hitne intervencije u Zagrebu Joze Brkića.

Na bolničko liječenje prevezeno je pet do šest maturanta zbog alkoholizma i ozljeda.

Na Bundeku su tri tima Hitne medicinske pomoći koji dežuraju do 21.30 sati, ali i duže, ovisno o tome kako će se situacija razvijati.

Zagrebački maturanti u petak od jutra slave završetak srednjoškolskog obrazovanja. Trg bana Jelačića bio je prepun maturanata koji su u podne u povorci krenuli prema Bundeku, gdje ih je dočekao glazbeni program kako bi proslavili posljednji dan škole.


Maturante je ove godine obišao i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević koji se s nekima od njih i fotografirao, a nekima je ostavio autogram na majicama.

 


Komentari