KAKO JE OVO MOGUĆE? Alemka Markotić sa stotinom vjernika natiskanih ispred katedrale, distance nema!

Kafići su zatvoreni, kao i teretane. Nova bolest učinila je svakodnevne rutine i povremene hobije nemogućnom misijom, a  posebna pravila ponašanja, tzv. “mjere Stožera”, donesena su u cilju suzbijanja epidemije koronavirusa. No, iako su okupljanja više od 25 osoba zabranjena, za neke Hrvate to pravilo kao da ne vrijedi. Na sam blagdan Alojzija Stepinca, odnosno Stepinčevo, pred zagrebačkom Katedralom održano je misno slavlje na kojemu je sudjelovalo više od stotinu ljudi. Rame uz rame, vjernici su molili, a priključila im se i Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, piše Telegram.

Sudeći po fotografijama koje možete pogledati ovdje, vjernici se nisu pridržavali razmaka.

Misu je predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, poručivši da je blaženi Alojzije Stepinac trpio i nosio utjehu te je bio i ostao utjeha pojedincima i svemu hrvatskom narodu, izvijestila je Hina.

Markotić, koju su uhvatile kamere HRT-a koji je misu prenosio na drugom programu, inače je kršenje mjera nazivala bioterorizmom.

“Ono što ću vam reći je da svatko od nas treba biti odgovoran. Svako neodgovorno ponašanje koje može doprinijeti ugrožavanju tuđeg života i zdravlja ima elemente bioterorizma koliko god ta riječ možda grubo zvuči”, više puta ponovila je ravnateljica “Mihaljevića”.

Danas je, stojeći za mikrofonom, hladno gledala u okupljeno, natiskano mnoštvo pred katedralom.


Komentari