Janjetina za zagrebačke beskućnike: ‘Ne pamtim kad sam zadnji put jeo’

Janjetina za zagrebačke beskućnike (Foto: Facebook/Sreenshot)

Na Veliku subotu oko podne na zagrebačkom Glavnom kolodvoru, volonteri Udruga Smiješak Za Sve potrebitima i beskućnicima podijelili su 250 porcija janjetine s kruhom i mladim lukom u uskrsnoj akciji “I oni zavrjeđuju janjetinu”.

Janjetina za zagrebačke beskućnike (Foto: Facebook/Sreenshot)

“Smiješak za sve sjetio se svih onih koji nemaju privilegij okupiti se s obitelji jer nemaju ni stola, ni krova nad glavom. Uskrs je blagdan nade i vjere u pravednije i bolje sutra, pa neka ova akcija bude ujedno i poziv da svakodnevno trebamo brinuti jedni o drugima”, poručili su iz Udruge.

Akciji se pridružio i poznati zagrebački restoran, u kojem je ukupno ispečeno stotinu kilograma janjetina, koja je  uz kruh i luk  podijeljena u 250 slasnih porcija.

“Ne pamtim kada sam zadnji put jeo janjetinu, zaboravio sam”, rekao je jedan od beskućnika koji se pridružio akciji.

“Ja sam zapravo novi volonter, počela sam početkom drugog mjeseca, i zapravo sam tu kao teta pričalica, pričam priče djeci u bolnicama prije spavanja. Ali pošto naša udruga ima i ostale projekte, tako smo dobili poziv da sudjelujemo i u ovom projektu i zašto ne pomoći svima kojima se pomoći može”, ispričala je jedna od volonterki za HRT.


Pretjerivanje oko uskršnjeg stola posvađao neke od Zagrepčana: ‘Mnogi ni ne znaju što mi to slavimo’


Komentari