Iznenada preminuo dobri duh Zagreba: Imao je samo 51 godinu, prijatelji su shrvani

Preminuo je poznati zagrebački krznar Tomislav Sumrak (Foto: Unsplash, Facebook)

Poznati zagrebački krznar Tomislav Sumrak iznenada je preminuo u 51. godini života, a na društvenim mrežama od njega se opraštaju shrvani prijatelji i suradnici.

Na čelu obiteljskog obrta bio je posljednjih deset godina, a posao je naslijedio od oca koji je krznariju otvorio 1969. godine. Tomislav je bio član Svjetske krznarske organizacije, obilazio je najveće svjetske sajmove, a u nekoliko je intervjua istaknuo da obožava svoj posao te da mu je žao što krznarski zanat polako izumire.

‘S nevjericom smo primili tužnu vijest da nas je danas zauvijek napustio Tomislav Sumrak, jedan od malobrojnih krznara u našem gradu, koji je ljubav prema poslu naslijedio od svog oca Ivana’, stoji na stranicama Udruženja obrtnika grada Zagreba.

Preminuo slavni HRT-ov voditelj: ‘Otišao je naš dobri Jura i to baš na Božić’

 


Smijeh, radost i toplina srca

‘Dragi Tomo, još uvijek je nemoguće povjerovati da si nas napustio tako naglo i odnio sa sobom smijeh i radost ujedinjenu s profesionalnošću te uvijek prožetu toplinom tvog srca’, dodali su na službenoj Facebook stranici.

‘Hvala ti na sudjelovanju na brojnim eventima i revijama koje smo zajedno stvarali. Udruženje obrtnika, tvoji kolege i prijatelji danas tuguju, ali zauvijek ćemo te pamtiti kao našeg dobrog i plemenitog Tomu i zato ti veliko hvala. Čuvali te anđeli’, zaključile su kolege iz udruženja.

Društvene mreže pune su anegdota iz kojih je jasno da je Sumrak na rijetko viđen način brinuo o svojim klijentima.

Tomislav Sumrak snimljen na zagrebačkoj špici 2004. godine (Foto: Tomislav Novak/CROPIX)

Čuvao ljude i bunde

‘Tomislav je takva osoba da je tak jednu nedjelju ujutro došao meni doma da mi donese bundu za Anu kao iznenađenje za njezin roćkas. A onda svako proljeće zove da se bunda donese na čuvanje da se ne bi oštetila. Eto kak on misli na svoje mušterije’, napisao je jedan korisnik Facebooka.

‘Danas vozim i na semaforu čitam kaj ima po Facebooku. I vidim, Tomek jutros umro. 51 godina. Ne znam kak vam dočarati kakav dečko je on. Znate ono kad vele dobri duh nekog grada, dobri duh našeg Zagreba. Moja sućut cijeloj obitelji’, dodao je.

Iznenada preminuo legendarni Jurica Popović

‘Dragi Tomek, otišao si tako naglo, još nedavno smo snimali modni editorijal za Zlatnu Iglu i surađivali na reviji, pamtit ću te po tvom vedrom duhu, dobroti, duhovitosti, počivaj u miru Božjem i čuvali te anđeli’, napisala je modna agentica Tamara Roglić.


Komentari