‘GRČIO SE OD BOLOVA, A ONI SU SAMO PROLAZILI POKRAJ NJEGA’ Šokantan slučaj na ulici

Hitna pomoć, ilustracija (Foto: CROPIX)

Slučaj nevjerojatnog nedostatka empatije u Njemačkoj. Savezna policija objavila je kako su prolaznici u Gelsenkirchenu (Sjeverna Rajna-Vestfalija) prolazili pored 44-godišnjaka koji je ležao na tlu, dozivao pomoć i grčio se od bolova, ali mu svejedno nisu pomogli. Pomoć je dobio tek kada je pored njega prošao jedan policajac u civilu, piše Fenix Magazin.

“Iako je tražio pomoć zbog zdravstvenih problema, nekoliko je prolaznika u petak ujutro ostavilo bespomoćnog čovjeka na tlu ispred garaže na glavnom željezničkom kolodvoru u Gelsenkirchenu. Pomogao mu je tek savezni policajac u civilu koji mu je pružio prvu pomoć i pozvao hitnu službu”, stoji u priopćenju savezne policije koja je ostala začuđena takvom reakcijom ljudi.

“Pa čovjek je dozivao pomoć, ležao je na tlu, bilo je očito kako mu nije dobro, a prolaznici su samo prolazili pored njega”, objavio je jedan policajac.

Nije prvi ovakav slučaj

Glasnogovornica policije je objavila kako zakon propisuje pružanje razumne pomoći u hitnim slučajevima, a da će oni koji to propuste napraviti biti kažnjeni kaznom zatvora do godinu dana ili novčanom kaznom.

Ovo nije prvi takav slučaj koji je zgrozio Njemačku. Prije šest godina u Essenu nekoliko klijenata banke nije pomoglo onesviještenom umirovljeniku u predvorju banke. Nadzorna kamera poslije je pokazala da su neki klijenti čak prelazili preko čovjeka koji leži na tlu kako bi došli do bankomata bez da su pozvali hitnu pomoć. Čovjek je kasnije umro.

Kasnije  su tvrdili da su ga zamijenili za beskućnika koji spava. Ipak, osuđeni su na kazne do 3.600 eura.

Iste godine prolaznici nisu pružili pomoć kada je pješak ozlijeđen nakon prometne nesreće ostao ležati na pločniku.


Komentari