Gabi (50) rekla mužu da ‘puši k****’ pa završila na 45 dana u zatvoru: ‘Govorila mi je i da sam krpelj’

Foto: Ilustracija/ Goran Stanzl/PIXSELL

Kada mu je izgovorila te riječi, Gabi nije ni slutila da će zbog toga završiti u zatvoru na 45 dana.

Uhićena je nakon što je mužu tijekom svađe rekla da ‘puši k…’, on ju je snimio mobitelom i prijavio.

Prema presudi, Gabi (50) je lani u rujnu oko 13.20 sati u obiteljskoj kući na zagrebačkom području “počinila psihičko nasilje u obitelji nad suprugom Ivanom u prisustvu dvoje maloljetne djece na način da mu je rekla: ‘Puši k…’, što je kod muža izazvalo uznemirenost i povredu dostojanstva”, prenosi Danica.hr.

Ona je priznala da mu je to rekla, a on njoj da je glupača i jer ju je tada snimao mobitelom bez njezina znanja i odobrenja.

“Djeca nisu bila prisutna. Znam da sam pogriješila i da nisam to trebala reći, ali on je mene vrijeđao i j sam samo odgovorila. Ali, djeca to nisu čula”, rekla je Gabi na sudu.

U braku su 20 godina, a problemi su počeli kada ju je muž optužio da ima ljubavnika te ju pratio i prisluškivao.

Suprug je bivši policajac te je prije osuđen za obiteljsko nasilje.

Vrijeđanje i provociranje od strane supruge u ovih godinu i pol sastojalo se u tome da ne prođu niti dva dana, a da supruga ne kaže: Vas četiri ste debili, neradnici i bitange”, govorio je Ivan na sudu.

Gabi je demantirala da je rekla da su debili.

“Isto tako supruga meni govori da sam krpelj i da sam gori od krpelja jer krpelj se napije krvi i otkine. I govori mi svakodnevno pred djecom da sam ‘pripizdek’. Ja njoj nisam rekao da je glupa glupača.

Ja sam osuđen da sam se nasilnički ponašao prema supruzi, ali sam uložio žalbu i to nije pravomoćno. Nakon toga, zbog posla dobro pazim da opet ne kažem nešto i završim na sudu”, rekao je Ivan.

Nakon te svađe više ne žive zajedno. Presuda je nepravomoćna i Gabi se na nju može žaliti. Inače, Gabi dosad nikad nije prekršajno kažnjavanja za nasilje u obitelji.


Komentari