(FOTO) InfoGamer by Reboot po 7. put okuplja najveća imena industrije video igara

Foto: Borna Kos

Ovogodišnje sedmo po redu izdanje jednog od najvećih gaming sajmova i festivala u svijetu odvijati će se kroz pet dana na rekordnih 20.000 m2 izlagačkog prostora u osam dvorana Zagrebačkog Velesajma.

“Ovo je najveće do sada izdanje Reboot InfoGamera. U čak 8 hala dovodimo 300 izlagača iz čitavoga svijeta, održat će se finale A1 Adria lige, predstavljamo regionalne razvojne studije koji bilježe nevjerojatne uspjehe i veliki broj poznatih proizvođača dodatne opreme za video igre. Također, ove godine sudjeluje niz razvojnih studija video igara iz Hrvatske koji su napravili fantastične stvari u zadnjih nekoliko godina.
Publika je zadnjih 7 godina, koliko se održava događaj, odrasla s nama. Raspon godina posjetitelja je raznolik, od 3 do 70 godina. Industrija razvoja video igara nije zahvaćena krizom i jedna je od perspektivnih industrijskih grana u našoj zemlji”, rekao je Damir Đurović, organizator Reboot InfoGamera.

Ponovno se povećava broj najatraktivnijih i najvećih svjetskih izdavača a samim time i predstavljanja najnovijih igara kao i gaming hardvera, neki od njih su: Activision Blizzard, Sony PlayStation, Sqaure Enix, Konami, Microsoft XboX, Ubisoft, Asus, HP, AOC, MSI i mnogi drugi.

Osim njih, na Reboot InfoGameru može se vidjeti veliki broj cosplayera, ljudi prerušenih u svoje najdraže likove iz popularne kulture.

“Meni je prvi put da cosplayam i jako mi se sviđa. Atmosfera je odlična i reakcije koje dobijem na svoj kostim Lare Croft su odlične. Trebalo mi je sat vremena za “slaganje” cijelog izgleda. Volim Laru Croft jer mislim da je sexy, pametna i snažna, to jest sve što bi trebala biti žena 21. stoljeća”, rekla je Iva Precca, posjetiteljica događaja.

“Svatko tko voli RPG-ove i Disney ima mogućnost zaigrati demo verziju najnovijeg nastavka Kingdom of Hearts. Vjerujemo da ćemo biti među najposjećenijim štandovima na događaju jer su korisnici za treći nastavak u ovoj franšizi video igara čekali skoro 10 godina”, rekao je Aleksandar Roknić, predstavnik Square Enixa.

Oni koji više vole čitati ili skupljati figure mogu pronaći štandove koji upravo to i nude.

“Posjetiteljima je najzanimljivije kada osim knjiga nudiš i dodatni sadržaj na štandu. U jednom trenutku došlo je do izjednačavanja u prodaji knjiga i figura likova iz popularne kulture”, rekla je Ana Vukelić, direktorica Hangara 7.

“Gledati kako InfoGamer by Reboot raste kao događaj je zbilja zanimljivo. S naše strane, ovo je zbilja lijepa priča vidjeti na zidu iza nas kako se Croteam kroz godine razvijao. Ovdje prezentiramo inkubator Croteama, a to je pilot projekt u kojem omogućujemo mladim perspektivnim razvojnim timovima video igara koji nemaju vlastiti prostor i računala da iskoriste naše resurse i razviju svoj projekt od početka do kraja. Važno je omogućiti ljudima koji to žele da se bave video igrama”, rekao je Zeno Žokalj iz Croteama.


Komentari