DRAMATIČAN APEL ŽUPANA: Borba za jedan udah plina, drhtavi glas pun čežnje i nade…

Photo: Marko DImic/PIXSELL

Darko Milinović, lički župan javio se nakon što je napustio gospićku bolnicu i to nakon 17-dnevnog liječenja. Do ozdravljenja od posljedica koronavirusa predstoji mu još nekoliko dana kućne njege, a potom bi se trebao vratiti na redovite aktivnosti.

– Želim se zahvaliti svim djelatnicima Covid odjela u gospićkoj bolnici od pomoćnog osoblja, tehničara,sestara do liječnika. Svi oni u ovim trenutcima vode brigu dnevno o 20-tak covid pozitivnih pacijenata. Koristim ovu situaciju da još jednom upozorim na svu ozbiljnost i izazove koje pred nas stavlja pandemija Covid -19. Iz tog razloga ne mogu razumjeti, u najblažu ruku rečeno, neodgovorne pojedince, kao i one koji su nedavno prosvjedovali u gradu Zagrebu protiv mjera za suzbijanje epidemije, a koje život znače te one koji govore o ugroženosti ljudskih prava, kaže župan Milinović.

Dođite u bilo koju bolnicu pa tako i u gospićku pa pogledajte kako izgleda borba za jedan udah plina, kisika koji život znači. Dođite i pogledajte neizvjesnost u očima onih koji se bore za život hoće li saturacija kisikom pasti ispod 90%. Vi neodgovorni pojedinci, bilo bi dobro da poslušate drhtavi glas pun čežnje i nade kada pitaju za svoje najmilije (sina, kćer, oca, majku, baku, djeda, prijatelja….) jesu li bolje, hoće li izboriti bitku za „svoj kisik“ koji im život znači – kaže dr. Milinović, pozivajući takve da se “zapitaju jesu li svojim ponašanjem onemogućili ljudsko pravo na život i da li ste upravo vi takvim ponašanjem prouzrokovali rečenicu koju u zadnje vrijeme često čujemo od liječnika: “Na žalost, nismo uspjeli”.

Ovom prilikom još jednom, kaže, želi istaknuti punu podršku Stožeru i Vladi Republike Hrvatske na svim aktivnostima koje provode kako bi što manje čuli rečenicu liječnika „Nismo uspjeli“ – budite hrabri i u donošenju ukoliko je potrebno i najtežih odluka.


Komentari