Dobila opomenu iz Čistoće pa ostala u čudu: ‘Raspitajte se prije nego što vas opale po džepu’

Odgovor Čistoće razljutio Zagrepčanku (Foto: Screenshot/Cropix)

Posljednjih dana brojni su Zagrepčani ostali nemalo iznenađeni kada su dobili opomene pred ovrhu od Čistoće zbog navodno nepodmirenih računa. Jedni su u strahu od ovrha požurili platiti ‘svoj dug’, dok su ostali prvo željeli saznati što točno duguju s obzirom da svoje obaveze izvršavaju na vrijeme.

Među njima je i čitateljica iz Zagreba koju je neugodno iznenadila opomena pa je odmah odlučila reagirati. Obratila se odmah Zagrebačkom holdingu te zatražila pojašnjenje.

Čistoća iznenadila Zagrepčane opomenama pred ovrhu: ‘Uvijek sve plaćam, a sad samo imam dug i kamate’

Oni su joj pak odgovorili kako “prilikom formiranja opomene na knjigovodstvenoj kartici nije bila vidljiva uplata” te kako je išla na ručno knjiženje jer je prema njihovim saznanjima uplaćen iznos veći od onoga navedenog na uplatnici.

Opširno pojašnjenje pa kratka potvrda

“Ukoliko se iznos obveza plaćanja ne podmiruje po originalnom iznosu i originalnom pozivu na broj, uplate nisu evidentirane sljedeći dan na knjigovodstvenoj kartici. Vrijeme obrade podataka istih traje duže budući da se navedene uplate knjiže ručnom, a ne automatskom obradom podataka. Za tako izvršene potrebno je dostaviti specifikaciju koji dug se istom želi zatvoriti i koja od naknada ili usluge na što su korisnici upozoreni na poleđini naloga”, pojasnili su joj u odgovoru.


Unatoč objašnjenju, vrlo brzo stigao je i odgovor u kojem stoji kako su sve obveze podmirene i da zanemari opomenu.

Građani ogorčeni opomenama iz Holdinga: ‘Njima bi trebalo naplatiti, sami sve održavamo’

Ovakvo nesavjesno ophođenje prema građanima razljutilo je Zagrepčanku koja smatra kako je ovo veliki propust.

“Ne budite lijeni, raspitajte se prije nego što vas opale po džepu bez ikakvog razloga”, poručila je ostalim sugrađanima.

Mi smo ovim povodom poslali upit Čistoći kako dolazi do ovakvih propusta i što će biti s novcem onih koji su opomene platili, a nisu trebali. Njihov ćemo odgovor objaviti kad ga dobijemo.

 


Komentari