USTALI DJELATNICI GOLJAKA: Na nasilnu kolegicu sami smo se žalili, ravnateljica je sve znala!

Djelatnici okupljeni oko Inicijative za zaštitu prava djece-pacijenata bolnice tvrde da cijeli slučaj Goljak zapravo ima status javne tajne. 

Protiv izjave ravnateljice Katarine Bošnjak Nađ, koja je rekla da o slučaju nasilne sestre ne zna ništa, ustao se dio djelatnika bolnice na Goljaku. Naime, oni su još prije dvije godine na adrese gradskih institucija poslali dopis u kojem prijavljuju njeno ponašanja, opisujući ga kao ‘grubo i nasilno.’

Tako je priča o nasilju u bolnici Goljak, koji je započela vapajem jedne majke dobila i svoj nastavak. Međutim, ova saznanja i više su nego zabrinjavajuća jer ukazuju na to da su, uz ravnateljicu, za blago rečeno problematičnu radnicu znali i u nekoliko državnih i institucija Grada Zagreba.

Ravnateljica je za to znala i obmanjuje javnost

“Smatramo obmanjujućim za javnost iznošenje tvrdnji ravnateljice Katarine Bošnjak Nađ kako o istome nije imala nikakvih saznanja. S grubim i neprimjerenim ponašanjem kolegice upoznat je velik broj djelatnika Bolnice, a cijela priča o Goljaku ima status javne tajne’, napisala je u e-mailu anonimna skupina djelatnika Goljaka koji je poslan nekim medijima nakon što je prošlog tjedna prijavljeno zlostavljanje djece koje je vidjela u Bolnici.

Iznimno gruba i nasilna osoba radila je sama u noćnoj smjeni

Prema onome što navode anonimni djelatnici bolnice okupljeni u inicijativu za zaštitu djece, problemi na Goljaku puno su veći, dublji i nisu od jučer.

Jedna od medicinskih sestara navedenog odjela poznata je kao iznimno gruba i nasilna osoba te je prijavljena nadređenima od strane jedne od svojih kolegica, održano je saslušanje, a o ostalim okolnostima, kao ni o konačnom zaključku povjerenstva koje je za tu priliku oformljeno djelatnici Bolnice, kao ni kolegica koja je dotičnu prijavila, nisu informirani. Štoviše, u sklopu nove organizacije rada navedena je medicinska sestra cijelo ovo vrijeme povremeno postavljana sama u noćnu smjenu.”

Međutim, cijeli slučaj ne staje na pismu ovih anonimnih djelatnika. O tome se čeka izjava ravnateljice Bošnjak Nađ. U međuvremenu, valja istaknuti kako su se u bolnici u posljednje dvije godine održale dvije inspekcije. Hrvatska komora medicinskih sestara bila je u Goljaku 2014. godine, ali nije u radu medicinskih sestara vidjela ništa sporno. Nadzor je provela i pravobraniteljica za djecu, koja je do sada zaprimila jednu pritužbu na neprimjerene uvjete i način postupanja s djecom, piše Dnevnik.hr. 

>>>NA MEDICINSKU SESTRU S GOLJAKA ŽALILI SE I KOLEGE: Podnesena i jedna prijava, ali ništa se nije dogodilo

>>>JOŠ JEDNA MAJKA PROGOVORILA O SLUČAJU GOLJAK: ‘Dijete su mi zamalo napravili invalidom’!


Komentari