DIVNE VIJESTI IZ ŠPANSKOG: Dvije sestre nisu odustale od svog sna ni zbog epidemije, evo što rade!

Foto: Instagram/fitstop

Iako su zbog pandemije koronavirusa brojne tvrtke stale s poslovanjem, ima i onih hrabrih poduzetnika koji su baš u tom teškom periodu pokrenuli svoja poslovanja. Među njima su i Jelena i Sofija, Zagrepčanke koje su se okuražile te u jeku pandemije u Španskom otvorile maleni lokal koji nudi zdravu hranu. Njihova je priča sve osim uobičajena.

Jelena se, naime, ljetos vratila iz Londona, gdje se obrazovala za nutricionisticu. Sofija je pak, s druge strane, dugo razmišljala kako i s čime krenuti u svoj vlastiti biznis, a usput ljudima ponuditi nešto drugačije. Nakon Jeleninog povratka iz Londona, sestre su odlučile pokrenuti vlastiti biznis, pa su otvorile FitStop Bar, fast food koji nudi zdravu hranu – sendviče, gablece, smoothije, prirodne sokove.

Većinu toga djevojke rade same, a proizvode nabavljaju od lokalnih OPG-ova. U FitStopu su svakodnevno na meniju dva različita zdrava dnevna jela, no tu su i ostali specijaliteti, od kojih su neki već postali bestselleri, a Fitstop je po njima postao prepoznatljiv. Jedno od tih jela je i proteinska zdjela s piletinom i kozjim sirom, koju kupci naprosto obožavaju.

Većinu toga što nude, možete pojesti s nogu, pa nije krivo ako za FitStop kažemo da je fast food. No, ne onakav na kakve smo inače navikli.

“Želimo promijeniti termin fast fooda u našem lokalu. Fast food ljude asocira na nešto nezdravo, no to ne mora nužno biti tako”, pojašnjava nam Jelena, nutricionistica koja je londonsku adresu zamijenila zagrebačkom. Inače, ideja za ovakav koncept hrane zapravo i dolazi iz Londona gdje je studirala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FitStop Bar (@fitstopbar)

Njihova agenda, da fast food ne mora nužno biti nezdravo, vidi se u ponudi i delicijama koje same osmišljavaju i spremaju, pa tako između ostalog u FitStopu nećete moći kupiti sendvič šunka-sir, ali možete kupiti puno zdraviji, napravljen od butternut bundeve i Fitstop pesta sa sjemenkama. Jelena nam kaže da ovakvim neobičnim kombinacijama zapravo pokušavaju mijenjati dimenzije sendviča. Njihova jela baziraju se na sezonskim namirnicama, a određena je namirnica uvijek i svojevrsna tema tjedna koja se provlači u jelima koja se nude u tjednoj ponudi.

Također, jelima je specifično da se baziraju na povrću i manjem unosu mesa. Jelena nam pojašnjava da je to zapravo trend u cijelom svijetu. Dok je namirnice lako nabaviti, glavobolje im ponekad zadaju orijentalni začini koje je teško nabaviti u Hrvatskoj. Ako ih i ima u ponudi, tada su, priznaje Jelena, jako skupi, piše Dnevno.hr. U ponudi imaju i smoothije te cijeđene sokove, među kojima su i sok od nara koji je jako popularan, ali i sok od celera, koji je popularan jer pomaže u mršavljenju te je sjajan za detoksikaciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FitStop Bar (@fitstopbar)

Iako su vremena teška, posebice za ugostitelje i restorate čije su radnje već mjesecima zatvorene, ove dvije hrabre djevojke nisu posustale, a poslovanje su odmah okrenule dostavi, jedinom mogućem načinu poslovanja za njih, pa hranu iz FitStopa možete naručiti preko servisa za narudžbu i dostavu hrane, kao što su Wolt i Glovo. Dojmovi kupaca za sada su jako pozitivni, posebice onih koji su jedva dočekali ponudu ovakve hrane na hrvatskom tržištu, koje nema puno.

No, one ne žele stati samo na ovome što imaju sada. Jelena i Sofija imaju u planu proširiti ponudu. Neke popularne stvari iz ponude će zadržati, no svakako planiraju dodati još zanimljivih jela. Bez obzira na teška vremena za poduzetnike, one su uspjele te hrabro krenule s biznisom koje je kriza uzrokovana koronavirusom praktički bacila na koljena. Optimistične i pune novih ideja, one zaista svima daju nadu da se uspjeti može i u Hrvatskoj, ako postoji volja, želja i dobra ideja…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FitStop Bar (@fitstopbar)


Komentari