Deložacija kultnog kluba, voditelj Stiv u suzama: ‘Teško mi pada ovo, došla su tri kamiona u koju stavljaju imovinu iz Jabuke’

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Općinski Građanski sud u Zagrebu donio je 15. rujna 2020. rješenje o ovrsi Grada Zagreba kao ovršitelja nad GSK Jabuka kao ovršenikom. Provedba rješenja određena je za dan 20. listopada u 10 sati.

Dakle, danas je određena deložacija i zatvaranje kultnog i ujedno najstarijeg kluba u Zagrebu.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Povodom toga, prošlu subotu 17. listopada, organiziran je prosvjed pod geslom “Ne damo Jabuku” na kojem se okupilo nekoliko stotina ljudi. Prosvjed je održan u skladu s epidemiološkim mjerama, s ciljem da se ukaže na značaj Jabuke za Zagrepčane.

Dolaskom sudskog izvršitelja, započela je deložacija Jabuke. Voditelj kluba Marin Viduk Stiv, u suzama se opraštao.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Jako mi teško sve ovo pada, u ovom sam klubu vjerojatno i prije vašeg rođenja. Ali što je tu je. Čekamo da se ovo završi, pa ćemo vidjeti sto ćemo dalje napraviti. Stvar je gotova, jučer smo dobili konačno rješenje. Došla su tri kamiona u koju stavljaju imovinu iz Jabuke”, rekao je vidno tužan Stiv za 24 sata.


U svom stilu na deložaciji je bio i redatelj Dario Juričan.

Štakor i ja čekamo da preuzmemo Jabuku

Objavljuje Želim biti Milan Bandić gradonačelnik svemiraUtorak, 20. listopada 2020.

 

Pojavila se i peticija da se najstariji zagrebački klub zaštiti kao spomenik kulture.

“Zahtijevam od Grada Zagreba da zaštiti klub Jabuka kao spomenik kulture u istom obliku u kojem je sada i u kojem je postojala svih ovih godina.

Tražim da se odustane od javnog natječaja za novu upravu te oproste svi dugovi i ponište potraživanja Grada Zagreba prema klubu Jabuka.

Zahtijevam podršku Grada Zagreba jednom od najdugovječnijih klubova na svijetu”, stoji u opisu peticije.

Ako želite, peticiju i vi možete potpisati ovdje.

 


Komentari