CENTAR JE PUN, SMJEŠTAJ RASPRODAN! Direktorica TZ Grada Zagreba poručila: ‘Očekujemo sjajan turistički mjesec’

Foto: Darko Tomas / CROPIX

Prepune ulice centra i veliki interes stranih medija, kao i popunjeni smještaj, posebno vesele direktoricu Turističke zajednice grada Zagreba, Martinu Bienenfeld.

Ipak, zbog tehničkih uvjeta koji nisu ispunjeni danas nije otvoren Zagreb Eye, ali osim njega puno je i drugih noviteta ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu.

“Svjedoci smo da je zadnjih 10-ak dana bilo loše vrijeme u Zagrebu, kiša je padala i to je razlog zbog čega kotač, nova atrakcija Adventa neće biti večeras nego sutra ili preksutra u funkciji”, rekla je Bienenfeld za HRT Dnevnik.

“Osim toga novitet je prekrasna Stara Vlaška, proširena pješačka zona koju smo ove godine prigodno blagdanski uredili s krasnim programima, glazbenim petkom, subotom i nedjeljom. Na Gornjem Gradu su dvije nove lokacije koje smo prigodno božićno ukrasili bez suvenirske ili ugostiteljske prodaje tako da svi oni koji neće ovu gužvu po lokacijama gdje imamo takve prodaje mogu uživati u starom zagrebačkom duhu na tim lokacijama Gornjeg Grada”, dodala je.

Popunjen smještaj

O velikom interesu govore i popunjeni smještajni kapaciteti. Bienenfeld ističe da se promocija zagrebačkog Adventa radila u preko 20 zemalja.

“Možemo vidjeti da strani mediji krasno pišu i informiraju o zagrebačkom Adventu i stavljaju nas u najbolje Advente koji se organiziraju u Europi ove godine što nas jako veseli”, istaknula je.

Velikoj popunjenosti ne bi trebala izmaći ni poveća zarada. Iako direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba ne želi ništa prognozirati, ističe kako je ovaj vikend u Zagrebu potpuno prodan, a takvi su i idući vikendi.

“Očekujemo sjajan turistički 12. zagrebački mjesec”, kazala je Bienenfeld.


Komentari