‘BAŠ MI JE ZASMETALO TO’ Osam tisuća stanovnika ostalo bez posljednje banke: ‘Zatvorili su i jednu jedinu teretanu koju smo imali’

Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Stanovnici zagrebačkih Ravnica, u kojima inače živi oko 8000 stanovnika, neugodno su se iznenadili kada su otkrili da im je zatvorena i posljednja banka u kvartu.

Svoja vrata sada je zatvorila poslovnica Privredne banke Zagreb, a Zagrepčani su nam otkrili kolike im to probleme stvara jer sada moraju ići u druge poslovnice koje im i nisu baš blizu.

”Baš mi je zasmetalo to. Htjela sam otići u tu banku i onda sam tamo shvatila da moram ići u Maksimir gdje je pak puno veća gužva. Do tamo i tramvajem moram ići”, ispričala nam je Doris s Ravnica.

Na vratima banke korisnike je dočekala poruka da se upute na druge poslovnice u blizini. A ”u blizini” je ona na adresi Maksimirska 108 koja je od poslovnice na Ravnicama udaljena desetak minuta vožnje javnim prijevozom. Postoji i još jedna poslovnica na adresi Dubrava 39 do koje, također, ima oko 10 minuta vožnje.

No nije banka jedina zatvorila vrata na Ravnicama. Jedna stanovnica Ravnica požalila nam se i da se nedavno zatvorila i posljednja teretana u kvartu. ”To je bila jedina koju smo imali”, rekla je.

Upit o tome zašto je ova poslovnica zatvorena poslali smo PBZ-u, a njihov ćemo odgovor objaviti čim ga zaprimimo.



Komentari