ZAGREB U KORAK SA SVJETSKIM METROPOLAMA: Sjajna novost na gradskim ulicama (FOTO)

FOTO: Željko Lovrec / Zakaj volim Zagreb

Da Zagreb ipak ide u korak sa svjetskim metropolama, pokazao je svojom plavom verzijom londonskog double decker busa po uzoru na Routemaster autobus, koji je u petak 29. srpnja pušten u probnu vožnju.

Na ovaj način turisti mogu u stilu britanske kulture razgledati grad na ruti dugoj 16 kilometara, koja obuhvaća oko 17 turističkih lokacija. U probnu vožnju pušten je u petak 29. srpnja u 11 sati u Palmotićevoj ulici, a privilegiju prve vožnje imali su djelatnici Turističke zajednice grada Zagreba.

Autobus u plavoj boji Grada Zagreba u vlasništvu je Zijada Derviščaušeića, vlasnika Cab Cluba Zagreb, koji je iznimno zadovoljan jučerašnjom probnom vožnjom. Njegova tvrtka Cab Club Zagreb nudi različite marketinške usluge, a ovdje je i počeo ovaj zanimljivi projekt.

“Smatramo da je ovo odličan spoj britanske i hrvatske kulture koji će Zagrebu dati poseban doživljaj. Službeno otvorenje održat će se u rujnu te do tada očekujemo pozitivan odaziv za koji vjerujemo da će se nastaviti i nakon otvorenja.”, nada se vlasnik autobusa.

Vlasnici za turiste nemaju prevoditelje jer žele da se turisti, objašnjava Derviščaušević, sami zainteresiraju i istražuju Zagreb, stoga će pri ulasku u autobus dobiti opis trase i programa, a za određene znamenitosti i lokacije dobit će sve potrebne informacije, prenosi Jutarnji.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Početna i završna točka razgledavanja je u Palmotićevoj 2, kod križanja sa Vlaškom.  Autobus će voziti petkom, subotom i nedjeljom od 11 sati. Svaka ruta traje oko 45 minuta. Cijena za odrasle osobe iznosi 90 kuna, a za djecu od treće do 12. godine 45 kuna. [/box]
FOTO: Željko Lovrec / Zakaj volim Zagreb
FOTO: Željko Lovrec / Zakaj volim Zagreb

 


Komentari