BACKO MINI EXPRESS: Rekordni posjet stranih turista najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe!

Naša jedinstvena atrakcija!

Backo Mini Express, najveća maketa željeznice jugoistočne Europe postavljena u Gundulićevoj ulici br. 4, ove je godine po drugi puta, uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba, sudjelovala sa svojim blagdanskim sadržajem u projektu Advent u Zagrebu i polučila izniman uspjeh kod domaćih posjetitelja, te rekordan posjet i interes kod stranih turista koji su boravili u glavnom hrvatskom gradu u prosincu 2016. godine te prvim danima siječnja 2017. godine.

Backo Mini Express je plod petogodišnjeg marljivog rada petorice Zagrepčana, koji su stvorili pravi turistički raritet kontinentalnih prostora naše države, koji je 85 % hrvatski proizvod.

Po najvećoj maketi željeznice jugoistočne Europe na 75 četvornih metar prometuje više od 100 vlakova osam sati svakog dana na čak 1.050 metara tračnica.

>>>NAŠA JEDINSTVENA ATRAKCIJA: Male vlakove dolaze vidjeti svi, od Čilea do Novog Zelanda (FOTO)

advent backo mini express

Adventsku bajku posjetili brojni turisti

U obilju blagdanskih sadržaja koje smo pripremili na Adventskoj bajci Backo Mini Expressa uživalo je više od 2.700 stranih turista što je povećanje za 50 % u odnosu na prošlogodišnji, ujedno i naš premijerni nastup u projektu Advent u Zagrebu.

Naravno da je najviše dolazaka zabilježeno među posjetiteljima iz Hrvatske, ali ako promatramo dolazak stranih gostiju onda ih je od 26. studenog prošle godine do danas bilo doslovce od Australije do Čilea i to za polovicu više nego prošlogodišnjeg Advena.

Najviše dolazaka smo zabilježili kod gostiju iz nama susjednih država, među kojima prednjače Slovenci, ali je bilo i posjetitelja iz Srbije te Bosne i Hercegovine.

Nakon njih najviše smo evidentirali posjeta Nijemaca, te Austrijanaca, bilo je i Talijana, te Nizozemaca.

Od prekooceanskih posjeta imali smo goste iz Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Čilea, te Južne Koreje, Kine i Australije“, pojasnio je Antun Urbić Backo, idejni začetnik i vlasnik najveće makete željeznice jugoistočne Europe.

Razlozi popularnosti naših adventskih sadržaja na maketi su višestruki, a prije svega u obilju noviteta koje smo donijeli posjetiteljima.

back mini express žičara

Sljemenska skijaška staza, žičara i klizalište

Najpopularniji Adventski sadržaj na maketi je Sljemenska skijaška staza, sa snijegom, skijašima, borderima, pratećim službama koje rade na održavanju staze, ali i ono što Sljemenu već dugo nedostaje – žičarom. Njoj su se divili čak i posjetitelji utrke Snow Queen Trophy koji su početkom siječnja bili u Zagrebu, a posjet hrvatskoj metropoli su iskoristili i za obilazak makete u Gundulićevoj ulici br. 4.

Uz veliko skijalište, na maketi je kao ovogodišnji novitet postavljeno i klizalište na Tomislavovu trgu, sa sadržajima koje nudi i pravi Advent u Zagreb, a kao preslik stvarnosti u našem umanjenom maketarskom svijetu.

Po prvi puta i posjetitelji su sami mogli voziti vlakove i njima upravljati na posebnoj maketi što su najviše koristili najmlađi gosti Backo Mini Expressa tijekom blagdana.

Za sadržaje Backo Mini Expressa strani turisti najviše su čuli putem interneta – medijskih objava i oglasa, ali i putem usmene preporuke i informacija od prijatelja, posebice turisti koji su dolazili u posjet iz nama susjednih država.


Komentari