ŽELITE GLUMITI PUTNIKE? Zračna luka Franjo Tuđman traži volontere za ovu ‘ulogu’

Borna Filic/PIXSELL

Za volontere su osigurani lunch paketi i voda.

Novi terminal zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman otvara se u drugoj polovici ožujka. U njega je trenutačno je ugrađena oprema za kapacitet od 3,5 milijuna putnika godišnje, dok je kapacitet same zgrade pet milijuna putnika.

Međunarodna zračna luka Zagreb (MZLZ) provodi brojna testiranja kako bi otvaranje i daljni rad prošli u najboljem redu. Tako su započela i testiranja s putnicima, odnosno volonterima koji “glume” buduće putnike na novom terminalu. Dosada je u ovakvim testiranjima sudjelovalo više od 700 volontera, a do otvaranja odvit će se još tri nova testiranja, piše Vijesti.hr

Prva dva su predviđena krajem ovog mjeseca, 24. i 31. siječnja, a u njima će po 200 volontera testirati proces otpreme putnika i prtljage na novom terminalu, dok će na završnom testiranju u veljači 400 volontera glumiti putnike u dolasku i odlasku.

Svi građani koji žele glumiti putnike u testiranjima mogu se prijaviti na broj telefona 01/4562-821. Uvjet je samo da je osoba punoljetna te je potrebno dati broj svoje osobne iskaznice. Zračna luka organizira prijevoz do novog terminala volonterima koji sudjeluju u testiranju, a ukoliko dolaze osobnim automobilom osiguran im je parking. Za volontere su također osigurani  lunch paketi i voda.

Testiranje će se provoditi od 9 do 15.30 sati, a potom će volonteri morati ispuniti anketni uputnik.


Komentari