SESTRE BOUDOIR: Postaju veleposlanice strukovnog obrazovanja Europske komisije!

INSTAGRAM

Odabirom hrvatskih veleposlanica, Hrvatska postaje dio mreže veleposlanika s područja Europe.

To uključuje zemlje poput Nizozemske, Njemačke, Italije, Grčke i zemalja Skandinavije. Zajednički je cilj ovih “veleposlanika struke” i Europske komisije učiniti strukovno obrazovanje i osposobljavanje za napredne vještine i kvalitetna radna mjesta privlačnijim kroz razna događanja koja će se održavati u cijeloj Europi.

Sestre Boudoir izabrane s ciljem da kroz vlastito iskustvo pokažu kako stručna tehnička i teorijska znanja pomažu u razvijaju kreativne sposobnosti i rezultiraju uspješnim karijerama. Već 15 godina na modnoj sceni sestre Boudoir kreiraju standarde za domaće, ali i regionalne modne ljubitelje. Njihove kreacije upotpunjuju hrvatsku modnu scenu, a Boudoir brend utjelovljuje strukovnu izvrsnost. O sestrama Boudoir redovno piše “Harper’s BAZAAR”, a poseban prilog o njihovom radu snimio je i čuveni “New York Times”.

“Vrlo smo počašćene što možemo promovirati vrijednost strukovnog obrazovanja u ime Europske komisije. Vjerujemo da svaka osoba ima neki skriveni talent. Nama su stručne škole i studiji za modu i dizajn pomogle da pretvorimo naš talent u posao iz snova. Strukovno obrazovanje je zabavan i pametan odabir, stoga bismo voljeli inspirirati i mlade i stare da otkriju svoj skriveni talent i stvore svoj posao iz snova kroz stručno obrazovanje ili doškolovanje. Programeri, grafički dizajneri, medicinski i farmaceutski tehničari… Nikad nije kasno!”, izjavile su Morana Saračević i Martina Čičko Karapetrić. “Pozivamo sve da se uključe u Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju. I same učimo o novim tehnologijama, primjerice, o 3D printu i dizajnerskim programima. Cjeloživotno učenje naša je svakodnevica, a redovito i same sjedamo za šivaće mašine”, dodale su sestre Boudoir.

Ulaganje u budućnost

Europski tjedan vještina stečenih u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju će se održati u 28 zemalja članica Europske unije, državama kandidatkinjama te državama članicama Europske slobodne trgovinske zone. Do sada je registrirano preko 300 različitih događanja u Europi. Tjedan službeno počinje uvodnim događanjem 5. prosinca, a završna svečanost Tjedna održat će se Bruxellesu 9. prosinca.

Boudoir designers @mojplaner #mojplaner #ulicasnova #ljepotaizdravlje #ljepotaizdravljehrvatska

A photo posted by Boudoir © (@boudoir_boudoir) on

Sestre Boudoir, zajedno će uz ostale veleposlanike struke nazočiti završnoj svečanosti Tjedna kako bi kroz vlastite primjere promovirali potencijal i dobrobiti investiranja u talente kroz različita strukovna obrazovanja među poslodavcima i poduzećima.

Strukovno obrazovanje kreira znanja i vještine za poslove, ne samo današnjice, nego i budućnosti, a kako tvrde naše sugovornice, ono nije samo bitno zbog konkurentnosti tržišta nego i za uspješne karijere te bolju kvalitetu života.


Komentari