DRVO PRIČA NAJLJEPŠE PRIČE: Zagrepčanka Ivana Kelčec-Suhovec mlada je mama koja će vaše uspomene učiniti vječnima (FOTO)

Kada njeni mališani uvečer sklope okice Ivana oslobađa svoju čaroliju.

Little Miss Puu je kreativan i razigran novi hrvatski brand koji ima samo jedan cilj: sačuvati sva sjećanja na najmilije i najdraže proživljene trenutke. Vlasnica Ivana Kelčec-Suhovec bila je prva koja je došla na ideju o plasiranju personaliziranih proizvoda za djecu i odrasle na tržište. Zahvaljujući kreativnim snagama mlada ekonomistica i majke dvoje djece sada predstavlja vlastite originalne predmete od drva namijenjene svima, od najmlađih i najstarijih uzrasta koji ostaju trajna uspomena.

13502715_602342679946570_6848220207751452521_o
Photo: Bogdan Kijanica

Kao divan detalj na polici, kutija praktične namjene ili vlastita drvena kockasta priča za igru, Little Miss Puu proizvodi ekološki su orijentirani, a izborom drva od lipe te netretiranjem drva kemikalijama, prilagođeni su i najmanjim uzrastima.

13920435_624208007760037_5164056378847060305_o
Photo: Bogdan Kijanica

Nešto više o svom zanimljivom brandu ispričala nam je sama osnivačica i vlasnica ovog suvremenog branda Ivana Kelčec-Suhovec.

1.Odakle je zapravo došla ideja za stvaranje vašeg branda?

Ideja živi u meni već dugo godina. Volim razvijati nove proizvode i igrati se raznim materijalima, no najviše sam o ovom „kreativnom pothvatu“ počela razmišljati za vrijeme porodiljnog dopusta sa prvim djetetom. U međuvremenu je porodiljni završio, vratila sam se redovnom poslu, a želja i ideja je i dalje tinjala u meni. Tada je stiglo i drugo dijete, koje danas ima deset mjeseci, i odlučila sam svoje ideje i zamisli ipak realizirati, a ne više čekati. Imam još mnoštvo ideja na kojima aktivno radim te se nadam da će ugledati svijetlo dana do kraja ove godine.

2.Zašto baš ime Little Miss Puu?

Sam naziv krenuo je od interne poštapalice „pupupuu“ koju sam, nesvjesno počela koristiti u situacijama koje su za mene bile iznimno sretne i vesele. Upravo taj „pupupuu“ želim prenijeti i na svoje proizvode.

3.Vaši proizvodi su ekološki orijentirani. Što to točno znači?

U smislu korištenja prirodnih materijala te izrade kocki od ostataka drveta koji bi se možda bacali. Mi smo im našli novu namjenu.

4.Kako usklađujete posao i obitelj (s obzirom na to da ste mama dvoje djece)?

Trenutno sam na porodiljnom dopustu, no iako to zvuči kao da imam mnogo vremena, ovim se poslom bavim tek navečer kada djeca zaspu. Tada kreću crtkarije, razvoj ideja, dizajniranje i kontaktiranje. Naravno, na upite na društvenim mrežama odgovaram u svako doba dana. Po isteku porodiljnog, vjerujem da ću uspješno moći vući oba posla, i ovaj redovan i mali shop Little Miss Puu.

4. Koji biste natpis na kockama izdvojili kao najoriginalniji dosad? 

Za sada su ljudi vrlo pristojni te više-manje naručuju izreke koje smo mi stavili na prve proizvode, no otvoreni smo za sve nove ideje. Što originalnije, to bolje.

5.Jesu li vaši kupci uglavnom iz Hrvatske ili vaše proizvode naručuju i iz drugih zemalja u svijetu?

Za sada najviše iz Hrvatske, no u procesu smo otvaranja Etsy shopa te se nadamo da će narudžbe krenuti i iz ostalih država te kontinenata.

6. Kako izgleda stvaranje i zapravo čitav proces proizvodnje?

Prvo je priprema drva. Piljenje, šmirglanje i slično, važno nam je bilo da kocka ima zaobljene uglove kako se dječica ne bi mogla ozlijediti pri igri sa njima. Nakon toga kreće priprema vizuala te graviranje ili bojanje, ovisno o željama kupca.

13701230_616002375247267_3782283427874231678_o
Photo: Bogdan Kijanica

7. Možete li našim čitateljima malo pobliže opisati neke određene proizvode? Naime, znamo da imate kocke pričopričalice, BB/ Birth Brick i slično…

Little Miss Puu kocke dolaze u tri forme:

  • Love story: za zaljubljene parove te koje nose njima važne datume, primjerice datum vjenčanja ili upoznavanja, njihova imena ili inicijale, stihove najdraže pjesme i sl. One su idealan poklon za godišnjice vjenčanja ili pak za samo vjenčanje. Posebice kada se uzme u obzir da se upravo drvo, u nekim državama, poklanja za treću godišnjicu braka.
  • Birth block –BB: kocke koje označavaju ono najvažnije u prvim danima djetetova života, ali i ono što ih formira u kasnijem životu: datum, vrijeme i mjesto rođenja, imena roditelja i braće i sl. Idealne su kao poklon za rođenje djeteta ( i roditeljima i djeci), za rođendane, krstitke i slično.
  • Pričopričalice: kocke koje pričaju priču o djetetu u formi bajke, ali na svega šest stranica kocke. U toj priči djete postaje princ ili princeza koje živi u dvoru u ulici u kojoj dijete zaista i stanuje, spominju se neke njene/njegove najdraže aktivnosti i osobe.

Kocke dolaze u dvije veličine, a mogu biti u boji drva ili imati tisak u boji po želji kupca. Osim ovih kocki, Little Miss Puu nudi personalizirane majice te bodyje za one najmlađe. Ivana nam je otkrila da i vrlo uskoro planira proširiti asortiman. Mi joj želimo puno sreće, a za sve ostale informacije posjetite Facebook stranicu Little Miss Puu.


Komentari