Javno prozvala bivše poslodavce, a onda uslijedio njihov oštar odgovor

Pixabay

Jedan od novijih oblika traženja, ali i nuđenja poslova je putem Facebook grupa. Taj oblik sve je popularniji zbog bržeg i lakšeg zapošljavanja osoba koje se javljaju direktno poslodavcima koji traže radnike, ali lakše je i poslodavcima koji dopiru direktno do baze ljudi koji aktivno traže posao.

Jedna od takvih grupa je i “Tražim/nudim studentski ugovor” koja tako okuplja posebnu skupinu radnika. No, nerijetko među brojnim oglasima u takvim grupama osvanu i upozorenja o poslodavcima kojih se treba ‘paziti’.

Ipak, treba voditi računa da takva upozorenja ne moraju uvijek biti dobronamjerna, a tome svjedoči i sljedeći slučaj. Jedna je korisnica, naime, prozvala imenom i prezimenom poslodavce za koje koje tvrdi da su prevarili nju i njezinog dečka.

“Dobar dan htjela bi podijelit iskustvo o poslodavcima gosp. Mario Berger i gospoda Kristina Berger htjela bi da pazite i da ne nasjedate na njihove ponude za posao. Objave na oglas da traži radnike međutim na početku bude sve ljepo krasno a onda vas navedu da tamo spavate prvo i osnovno kamp kućica u kojoj smo ja i moj dečko i još jedan cimer boravili nalazi se u derudnom stanju još uz to sve vam pauci hodaju po glavi dok spavate, pa ne prijavljuje radnike većinom traži vanjske suradnike da bi ih mogli sto vise zavlacit sto se tiče place prvo ce reci tjedno pa kad ostanete dulje prebaci isplatu na mjesec al na kraju ni ne vidite tu isplatu nego vas zavlači kad počnete tražit svoj novac šalje svog sinčića Andreasa da se obračunava s vama uz to sve agresivan je vrijeđa gospoda Berger pogotovo tražit ce od vas da joj i septicku cistite iako vi ne koristite taj sanitarni čvor to njih nije briga dalje sto se događa je to da ni obrt otvoren nemaju dakle uz to sve firma se zove Lunapark “Lush”. Eto nebi htjela da ispadne neko prevaren i iskoristen kao moj dečko i napomena radite 12 sati za obecanih 4000 kuna koje nikad ne vidite. Molim da se ovo objavi javno i ne treba anonimno ne bojim se ničega hvala”, napisala je, a nakon toga među brojnim komentarima osvanuo je i odgovor prozvanih poslodavaca, koji je jedna korisnica pronašla u grupi “Crna lista poslodavaca” gdje se mlada djevojka već žalila.

“Gospodična Doroteja, kad si vec tako iskrena i pametna i sve si ispričala, zašto nisi napisala da ti kod nas nisi radila. Ti si samo imala besplatan smještaj i hranu jer nam je bilo žao da si u kući bez vode i struje,a svekrva te tražila da joj plaćaš stanarinu dok ti je dečko bio kod nas.Što se tiče paukova koji hodaju po tebi,to je zato sto ni jednom u mjesec dana koliko si boravila kod nas nisi očistila taj prostor.Budi sretna da nisu hodali i štakori jer mi se okrenuo zeludac kad sam vidjela kakav smrad i prljavštinu ste ostavili za sobom.Skoro mjesec dana si trošila moju struju,vodu i smještaj besplatno.A sto se tiče klevete i optužbe za interpol,malo bolje proguglaj pa ces vidjeti da ima više Berger Marijana,čak i u Njemačkoj. Što se tiče posla tvog dečka, pokaži mi jednog poslodavca koji budi svog djelatnika u pola 11 da počne sa poslom.Ako si imalo iskrena to nećeš poreći.A i preskočila si dio kada je tvoj dečko primao 200 kuna dnevnicu za doslovno sjedenje u kamp kućici jer je padala kiša i nije bilo posla.A uz to je redovito imao dva kuhana obroka i besplatan smještaj skupa s tobom kojoj mi nismo bili dužni dati smještaj. Nisi nas ni pitala da li možeš biti kod nas.Sama si se dovukla . Što se tiče sanitarnog čvora niste ga koristili iz razloga sto se nijednom u 20 dana niste okupali,a niti izrazili potrebu za tim.Ja osobno u svom životu nisam vidjela neuredniju mladu djevojku . Što se tiče plaćanja tvome dečku, njemu jos nije ni došlo vrijeme isplate,tako da ne vidim razlog za paniku i ovo neosnovano blaćenje.A vi ste sami otišli prije roka jer tvom dečku nije odgovaralo što smo mi sjedili na blagajni,a on je vani parkirao aute.On je od početka znao opis svog posla.Jos je on zagalamio na nas ako smo mu rekli da nije nesto napravio kako treba.Ti si u jednom od komentara napisala da bi nas pokrali da ste mogli.Toliko o tvom poštenju.Ali nije vam za zamjeriti jer smo dobili informacije,ali kasno,da ste vi kompletno psihicki rastrojeni,a to se dalo zakljuciti iz vašeg ponasanja.Eto,nikad ne znas koga primas u kucu.Sretno buducim poslodavcima s vama,jer ne znam tko ce primiti tvog decka i tebe “pravnicu” s njim u paketu.Inače je ovo ispod mog nivoa da javno raspravljam,pogotovo sa neodgojenim derištima,ali sam morala jer je napisano previše laži.Toliko o tome.Pomozi sirotu na svoju sramotu.Lijepi pozdrav i sretno”, stoji u odgovoru.

Djevojka koja je objavila odgovor vlasnice dodala je da je sve navedeno potvrdila i sama djevojka koja optužuje vlasnicu u komentarima, ali i da ju je bilo sramota kasnije komentara koje je pisala braneći je prije nego je saznala istinu.


Komentari