SVAKA ČAST! Mate Rimac uvršten na Forbesovu listu uspješnih i inovativnih mladih poduzetnika

Svjetski uspjeh mladog poduzetnika!

Mate Rimac, osnivač tvrtke „Rimac automobili“ iz Svete Nedelje, uvršten je na ovogodišnju listu 300 uspješnih i inovativnih mladih poduzetnika iz Europe po izboru poslovnog časopisa Forbes.

Forbesova lista „30 under 30“ („30 ispod 30“) podijeljena je u 10 kategorija: umjetnost, zabavu, financije, industriju, medije, politiku, maloprodaju i e-trgovinu, znanost i zdravstvo, socijalne poduzetnike i tehnologiju, a u svakoj se kategoriji, putem on-line nominacija i potom konačne odluke uredništva, biralo 30 zvijezda mlađih od 30 godina.

Na kultnoj listi, koju ovaj ugledani časopis objavljuje svake godine, Mate Rimac, većinski vlasnik tvrtke „Rimac automobili“, našao se u društvu 30 mladih i uspješnih inovatora u kategoriji industrije.


Stručni žiri časopisa Forbes Rimčevo uvrštavanje na listu potkrijepio je riječima: Rimčev cilj je stvaranje kompanije koja je više cool od Tesle i izgradnja električnih automobila koji nisu samo dobri za okoliš, već su brzi i uzbudljivi. Rimac želi izgraditi autokompaniju u Hrvatskoj, koja nikada nije imala auto-industriju i ima tek par tech firmi“.

Tvrtka „Rimac automobili“ smještena je na prostoru Svete Nedelje te trenutno ima oko sto zaposlenih, s tendencijom novog zapošljavanja.

Njihov prvi električni sportski automobil – Concept One predstavljen je 2011. godine, a kompletna proizvodnja odvija se u Svetoj Nedelji. Osim po proizvodnji inovativnih električnih automobila, tvrtka je poznata na svjetskoj razini i po proizvodnji električnih bicikala, a razvijaju i projekt električnog plovila te električnih invalidskih automobila.

Komentari