STUDENTI, EVO KAKO DO NOVCA: Možete zaraditi do 63 tisuće kuna

wiki

Prijavite se na natječaj “Hrvatska pamet Hrvatskoj” i osvojite veliku novčanu nagradu.

Natječaj Poslovnog dnevnika studentima pruža priliku da osmisle kreativan i inovativan projekt i da za njega budu nagrađeni novčanom nagradom. Uvjeti su samo da pustite mašti na volju, da u sebi imate poduzetnički duh i orginalnu ideju.

Do 25.rujna imate priliku pokazati što znate i prijaviti se na natječaj Hrvatska pamet Hrvatskoj.

Poslovni dnevnik je nakon uspješne prošlogodišnje sezone, uz podršku svojih partnera, odlučio nastaviti društveno odgovoran projekt Hrvatska pamet Hrvatskoj. Projekt nagrađuje inovativnost hrvatskih studenata i potiče njihovo lakše uključivanje u sustav nacionalne ekonomije. Kroz tri kategorije – Izvorno hrvatsko, Poduzetna Hrvatska i Inovativna Hrvatska – studenti svih hrvatskih fakulteta u dobi od 18. do 27. godina imaju pravo sudjelovati i okušati se u kreiranju i plasiranju originalnih ideja.

Studenti se mogu prijaviti pojedinačno ili u grupama od najviše tri studenta. Dopuštena je suradnja studenata različitih fakulteta ili sveučilišta, pod uvjetom da svi članovi grupe zadovoljavaju propozicije natječaja.

Natjecatelji moraju producirati pisani projektni zadatak, koji dosada nije konkurirani ni u jednom natječaju niti je do prijave na natječaj Hrvatska pamet Hrvatskoj bio podložan ocjenjivanju i mentoriranju od strane bilo kakve komisije ili stručnog tijela. Projekt mora uključivati osnovnu prezentacijsku ideju, prikaz  potencijalnih benefita koji bi realizacijom bili stvoreni te detaljne razrade svih tehničkih, organizacijskih i financijskih uvjeta potrebnih za realizaciju.

Prijavljeni projekti ne moraju nužno biti iz poslovne sfere, ali očekuje se da u projektnoj dokumentaciji bude jasno predočen njihov financijski aspekt, odnosno šira ekonomska održivost i/ili mjerljivi društveni benefiti. Originalnost ideje posebno će se vrednovati, a uz to i preciznost razrade plana realizacije. Svaki projekt može biti prijavljen samo u jednoj kategoriji.

Prijaviti se možete ovdje. 

Ove godine postoje tri kategorije natječaja

Unutar kategorije Izvorno hrvatsko, od natjecatelja se očekuje da osmisle način na koji će plasirati postojeći hrvatski proizvod, svojom kreativnošću i idejama istaknuti njegove kvalitete ili jednostavno osmisliti potpuno novi proizvod i strategiju za što bolji uspjeh na lokalnom te inozemnim tržištima.

U kategoriji Poduzetna hrvatska predlagat će se konkretne poduzetničke ideje i projekti usmjereni razvoju održivih biznisa. Ti se prijedlozi mogu odnositi na otkrivanje novih tržišnih niša, ali i stvaranje novih poslovnih koncepata utemeljenih na već postojećim biznisima i poslovnim modelima.

Ovu su neka od pitanja na koje bi dobrim idejama trebalo odgovoriti: kako iskoristiti sve što trenutačno posjedujemo kao zemlja kako bi naša konkurentnost bila na višoj razini; kako zasnovati održiv biznis od nule; kako spojiti različite sektore i dijelove Hrvatske te iskoristiti pozitivno i kvalitetno što svaki sektor i regija nudi te kako stvoriti bolju i poduzetniju Hrvatsku.

U posljednju kategoriju, Inovativna Hrvatska ulazi prezentiranje inovativnih ideja koje će biti od velike koristi pojedincima ili tvrtkama. Takve bi ideje trebale pomoći i dodatnom razvoju Hrvatske i ojačati njezin status na polju inovativnosti u svijetu, ali i ideje koje se odnose na mogućnosti boljeg poticanja inovativnosti među mladima.

Moguća je i diskvalifikacija

Pravilnikom su određene i diskvalifikacijske mjere. Ako jedan od članova tima ne odgovara navedenim propozicijama (status studenta i godine starosti – za što organizator ima pravo u svakom trenutku trajanja projekta zatražiti potvrdu), cijeli će tim biti diskvalificiran. Svi studenti suglasni su s objavama svojih projekata (sažetaka i opisa projekata) na platformama Poslovnog dnevnika, a ako ne žele javno izići s njima, također će biti diskvalificirani. Ako se utvrdi da je neki od projekta već bio ranije objavljen ili podložan ocjenjivanju od bilo kakve komisije ili stručnog tijela, kompletan će tim biti diskvalificiran.

Nagradni fond

Nagradni fond sastoji se od 63.000 kuna koje će se podijeliti na tri djela. Dakle, tri najbolja rada, po jedan u svakoj kategoriji, biti će nagrađeni s po 21 tisućom kuna na potrošačkoj kartici. Osim toga, sudionici će dobiti i priliku institucionalizirane demonstracije vlastitih znanja i sposobnosti zainteresiranim poslodavcima, kao i mogućnost za stjecanjem novih znanja iz segmenta projektnog menadžmenta. Sve navedeno omogućit će im tijekom trajanja projekta upravo Poslovni dnevnik u suradnji s partnerima.


Komentari