Stručno osposobljavanje za PR-ovce u Uredu predsjednika Vlade

Wiki

Ured premijera, pučka pravobraniteljica i različiti sudovi ove godine planiraju omogućiti stručno osposobljavanje bez zasnivanja radnog odnosa za više osoba.

Ured predsjednika Vlade planira stručno osposobiti dvije osobe sa završenim diplomskim sveučilišnim ili specijalističkim diplomskim stručnim studijem društvenog, humanističkog ili tehničkog smjera, koje bi se osposobljavale u Službi za odnose s javnošću, odnosno u odjelima za medije te za online komunikaciju.

Prva stručna iskustva u Uredu pučke pravobraniteljice trebalo bi steći pet osoba – tri visokoobrazovane te po jedna sa srednjom i višom stručnom spremom (preddiplomski sveučilišni ili stručni studij od najmanje tri godine).

Državni ured za mjeriteljstvo planira stručno osposobiti 11 osoba, među njima osam sa srednjoškolskim obrazovanjem, i to u Zagrebu, Osijeku, Rijeci i Splitu.

Stručno osposobljavanje dogovarat će se s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a planovi će se provoditi ako nadležne službe za zapošljavanje u cijelosti osiguraju novac za pokriće troškova osposobljavanja.

Komentari