RADNO MJESTO KOJE NITKO NE ŽELI: Iznadprosječna plaća, povoljan smještaj, rad na neodređeno…

HZZ

Osim posla, koji nosi iznadprosječno visoku plaću i rad ne neodređeno, ponudili su i gradski stan od 60-ak kvadrata na korištenje po povoljnoj cijeni.

U pakračkom rodilištu na godišnjoj razini na svijet dođe petsto djece, za taj posao im treba pet ginekologa, pa su odlučili raspisati natječaj za to radno mjesto. Osim posla, koji nosi iznadprosječno visoku plaću i rad ne neodređeno, ponudili su i gradski stan od 60-ak kvadrata na korištenje po povoljnoj cijeni. No, problem je u tome što nitko nije zainteresiran za taj posao. Prema posljednim podacima s burze, samo je jedan ginekolog koji traži posao.

O tom problemu govorila je za Novu TV i liječnica Slavica Klaić, predstojnica bolnice Pakrac. Ona kaže kako trenutno imaju samo dva ginekologa i jednu specijalizanticu, a u ispomoć im dolaze i dva liječnika ginekologa iz domova zdravlja, te dva liječnika specijalista ginekologa iz Slavnoskog Broda.

Naglasila je i kako njihovi ginekolozi imaju veću plaću nego u većim bolnicama zbog većeg broja dežurstva i pripravnosti. Klaić je istaknula i kako je velik problem u tome što svi doktori teže ka Zagrebu i traže posao tamo, a zbog toga pate male sredine kao što je Pakrac.


Komentari