RADIONICA ZA JOŠ USPJEŠNIJE POSLOVANJE: Naučite kako ideje pretvoriti u stvarnost

Dirty Innovation je naziv radionice poslovne škole WU Executive Academy iz Beča.

Ova radionica od osoba na upravljačkim pozicijama i menadžera zahtijeva da teoriju nakratko ostave po strani i doslovno uprljaju ruke, a sve kako bi naučili na koji način ostvariti svoje ideje u stvarnom poslovnom svijetu.

Nemoguće je stvoriti nešto novo i uspjeti ako se neprestano posluje u zoni sigurnosti.

Kako bi tvrtke i njihovi lideri unaprijedili poslovanje, iskoristili potencijal, osvijestili svoje ideje i realizirali ih, poslovna škola WU Executive Academy iz Beča, osim svojih MBA programa obrazovanja, potencijalnim polaznicima nudi nekoliko radionica.

Jedna od njih je i Dirty innovation – sofisticirani program obuke koji sudionike uči razmišljati izvan ustaljenih i dragih im navika, potiče ih na razmišljanje te im otvara vidike potičući ih na djelovanje u novom pravcu. Od 2014. godine do danas radionicu su, vrlo uspješno, polazile osobe na upravljačkim pozicijama tvrtki mahom iz bankarskog, javnog i osiguravateljskog sektora te tako unaprijedile svoje poslovanje i upravljačke vještine.

Maštovita izrada prototipova

“S obzirom da u današnje vrijeme mnogi ljudi nemaju dovoljno mašte kako bi stvorili nešto novo radionica Dirty Innovation potrebna je, ali i zabavna. Puni potencijal mnogih dobrih ideja ostaje neiskorišten budući da živimo u svijetu kojeg karakterizira kronični nedostatak vremena i slabo razvijena kultura povratnih informacija (feedback)” objasnio je stručnjak za inovacije dr. Thomas Funke, voditelj poduzetništva u centru RKW Competence Center.

Cilj radionice koju su zajednički razvili stručnjaci za korporativni i upravljački razvoj poslovne škole WU Executive Academy i dr. Thomas Funke je potaknuti osobe na upravljačkim pozicijama da svoje inovativne ideje i modele pretvore u stvarnost. Radionica ujedno od sudionika zahtijeva da osmisle inovativne ideje, provedive poslovne modele i razviju upotrebljive prototipove.

inovacija-tvrtka-ljudi

Usredotočenost na praktično iskustvo

Format predstavlja najnovije metode u području korporativnog poduzetništva, a temelji se na interakciji, timskom radu, primjeni i “učinimo-da-se-dogodi” stavu kojim se postiže maksimalna praktična relevantnost. Kako se sudionici tijekom radionice udaljavaju od svojih utabanih puteva funkcioniranja, tako generiraju ideje i stvaraju poslovne modele te počinju razumijevati koliko je inovativnost važna da bi se postigao uspjeh.

“Na radionicama ne raspravljamo o inovacijama u teoriji, nego ih doživljavamo u praksi, razvijamo primjere iz kompanija i svakodnevnog rada sudionika. Kao rezultat tog rada stječe se uistinu korisno trening iskustvo”, objasnio je dr. Funke.

Sudionici na radionici uče razmišljati na nov način koji im omogućuje da se s projektima suoče na profesionalniji i razigraniji način, ali i da razviju inovativne poslovne ideje iskorištavanjem potpuno novog metodološkog alata.

Umjesto stjecanja čisto akademskog znanja na radionici. osobe na upravljačkim funkcijama uče kako stvoriti prototipove onoga što im se ukazalo kao ideja vizualizirajući ih, stvarajući rješenja pomoću Lego Serious Playa, izrađujući prototipove od drveta ili uz pomoć 3D ispisa.

Radionica koja potiče lateralno razmišljanje

Udruživanjem snaga, WU Executive Academy iz Beča i Dr. Thomas Funke kombinirali su akademsku izvrsnost jednog od vodećih europskih sveučilišta sa znanjem inovativnih i kreativnih stručnjaka.

Za prof. Barbaru Stöttinger, dekanicu poslovne škole WU Executive Academy, ova radionica je i više nego potrebna: “Dobre ideje su odavno prestale biti dovoljne za postizanje uspjeha na tržištu. Kako bi se inovacije ostvarile, potrebno je potaknuti lateralno razmišljanje ljudi, ponukati ih da zasuču rukave i nešto učine. To je upravo ono što Dirty Innovation predstavlja.”

Svaka radionica, osmišljena za osobe na upravljačkim funkcijama i menadžere na različitim organizacijskim razinama, prilagođena je specifičnim potrebama kompanije te o tome ovisi njeno trajanje i sadržaj.

Više informacija o radionici i poslovnoj školi WU Executive Academy u Beču te kako se upisati može se pronaći OVDJE.


Komentari