Prijevare, provale i razbojništva: Lopovi ponovno ‘haraju’ Zagrebom, jedan kvart ponovno na meti

FOTO: Despositphotos / Zagreb.info / Ilustracija

Na području Uprave u posljednja 24 sata evidentirano je 41 kazneno djelo: dva razbojništva, prijevara, 11 teških krađa provaljivanjem, 13 krađa i pet ostalih kaznenih djela.

Dva su osobna automobila otuđena, a jedan je pronađen

Prijevare

Jučer, 14. studenog oko 14.15 sati na Trešnjevci, u Ulici Ljudevita Jonkea, nepoznatom počinitelju koji joj se lažno predstavio, 71-godišnjakinja je predala novac i nakit. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.

U ponedjeljak, 13. studenog u jutarnjim satima (prijavljeno 14. studenog) u Maksimiru, u Ulici Ivana Rendića, nepoznatoj ženskoj osobi koja joj se lažno predstavila, 88-godišnjakinja je predala više tisuća kuna.

“I ovim putem upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192″, kazali su iz PUZ-a.

Provale u domove

U utorak, 14. studenog između 9.30 i 20 sati na Trešnjevci, II. Drniškoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio nakit, novac i drugo, oštetivši 42-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Jučer, 14. studenog između 16.10 i 19 sati u Jastrebarskom, Cvetković, nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću i otuđio novac i nakit, oštetivši 65-godišnjakinju za više tisuća kuna.

Razbojništva

Jučer, 14. studenog oko 19.40 sati na Trešnjevci, u Ozaljskoj ulici, u trgovini,nepoznati je počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 40-godišnjom zaposlenicom i otuđio više stotina kuna.

U utorak, 14. studenog oko 21.55 sati na Trnju, Aveniji Marina Držića, nabenzinskoj postaji,nepoznati je počinitelj uz prijetnju oštrim predmetom počinio razbojništvo nad 32-godišnjom zaposlenicom i otuđio nekoliko tisuća kuna.

Otuđen osobni automobil

Jučer, 14. studenog između 1.30 i 10 sati u Novom Zagrebu, Kombolova ulica, na parkiralištu je nepoznati počinitelj otuđio osobni automobil marke Fiat Mareazagrebačkih registarskih oznaka, oštetivši 29-godišnjaka za oko 12.000 kuna.

Podsjetimo, prema ovogodišnjem izvješću zagrebačke policije za ovu godinu, najproblematičniji kvartovi za život su Trešnjevka i Novi Zagreb.


Komentari