POSAO U LOKALNOJ ZAJEDNICI: Za nezaposlene žene osigurano 60,6 milijuna kuna

www.pexels.com

Tim ministrice Nade Šikić programom „Zaželi“ spasio 60.6 milijuna kn iz fondova EU, a zaposlili su 2.594 žene iz čitave Hrvatske za pružanje pomoći starima i nemoćnima.

Ministrica dr.sc. Nada Šikić predstavila je u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava Program aktivacije žena u lokalnoj zajednici “Zaželi!”. Zapošljavanje će se provoditi u obliku javnog rada u koji će se uključiti 2.594 žene na području čitave Hrvatske. Riječ je o zapošljavanju u trajanju do 6 mjeseci u razdoblju od 1. travnja do 30. rujna ove godine.

“Program “Zaželi!” omogućit će aktivaciju žena na tržištu rada. Ovakav oblik javnog rada je prilika za razvijanje samopouzdanja te stjecanje novih znanja i vještina koje će im olakšati ulazak na otvoreno tržište rada po završetku programa“”- istaknula je ministrica Šikić.

Korisnice će se u program uključivati putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a ciljana skupina su nezaposlene žene sa najviše završenim srednjim obrazovanjem te nezaposlene žene s invaliditetom, žene žrtve trgovanja ljudima, žene žrtve obiteljskog nasilja, mlade žene koje su izašle iz sustava skrbi (domova za djecu) i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda i sl., liječene ovisnice o drogama, povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci i beskućnice. Korisnice programa će primati plaću između 2.500 i 2.600 kuna, ovisno da li grad ima prirez ili ne, a pokriven će biti i trošak stvarnog prijevoza u maksimalnome iznosu do 400 kn.


Komentari