POPULARIZACIJA GEOGRAFIJE I TEHNOLOGIJE: Natječaj povodom Svjetskog dana GIS-a

Natječaj povodom Svjetskog dana geografsko-informacijskog sustava.

Omnisdata, hrvatska tvrtka koja proizvodi geo-lokacijske aplikacije i platformu “u oblaku”, GIS Cloud, objavila je natječaj povodom Svjetskog dana GIS-a, 16.11.2016. godine na svojim mrežnim stranicama.

Svjetski dan GIS-a  obilježava se u obrazovnim ustanovama diljem svijeta s ciljem popularizacije geografije i tehnologije geografsko-informacijskih sustava (GIS-a).

S obzirom na uspjeh prošlogodišnjeg natječaja za projektnu ideju koju je GIS Cloud sponzorirao licencama i podrškom prilikom realizacije projekata, Dino Ravnić, suosnivač i Direktor GIS Clouda, navodi motivaciju iza ovogodišnje inicijative:

“Natječaj za projekte povodom Svjetskog dana GIS-a izvrsna je prilika za bolji doticaj s korisnicima, kao i za podupiranje velikog broja izvrsnih inicijativa koje doprinose društvu diljem svijeta. Izuzetno smo zadovoljni kako odazivom, tako i kvalitetom prijava na natječaj  prethodne godine te realiziranim projektima. Zbog toga se veselimo ponovnom pokretanju natječaja za projektne ideje i ove godine.”
[box type=”info” align=”” class=”” width=””] Prijave na natječaj traju od 10. studenog do 18. studenog 2016., pri čemu je važno napomenuti da se na natječaj ne treba prijavljivati s detaljno elaboriranim projektom, već projektnom idejom razrađenom u kratkim crtama (do 350 riječi). Osim na engleskom jeziku, projektnu prijavu moguće je ispuniti i na hrvatskom jeziku. Obrazac za projektnu prijavu i više detalja možete pronaći na poveznici.[/box]
Nagrađivat će se najbolje projektne ideje koje na inovativan način koriste geolokacijsku tehnologiju i koje doprinose boljitku lokalne zajednice.
Prošle godine, nagrađeni su projekti stvaranja Karte rizika od Malarije u Nigeriji, stvaranje digitalne karte neoznačenog groblja lokalnog Maorskog stanovništva u Novom Zelandu, te stvaranje digitalnog sustava za upravljanje kriznim situacijama poput vremenskih nepogoda u Jakarti (Indonezija).


Komentari