ODLIČNA PRILIKA U INOZEMSTVU: Natječaj za plaćeno stažiranje u institucijama EU

FOTO: Pixabay

Institucije Europske unije otvorile su natječaje za plaženo stažiranje.

Za sve one koji vole putovati u inozemstvo, sticati nova iskustva a pritom nešto izaraditi, plaćeno stažiranje u institucijama Europske unije (EU) dobra je odluka. Plaćeno stažiranje nudi Europska komisija, Vijeće Europske unije, Europski ombudsman, Europska središnja banka i ostali.

Stažiranja za koja se morate prijaviti najkasnije do 15. kolovoza su ono za prevodioca u Europskom parlamentu. Uvjeti za ta stažiranja su da znate barem jedan od službenih jezika EU, da imate najmanje 18 godina, da ste državljani članice EU te da niste bili na plaćenom poslu na budžetu EU dužem od četiri tjedna te da nikad prije niste bili na praktičnoj izobrazbi.

Do 31. kolovoza možete se prijaviti za stažiranje kod Europskog ombudsmana, za praktičnu izobrazbu u Europskoj komisiji ili Vijeću Europe. Za ova stažiranja morate ispuniti prijavnicu te je potrebno da imate diplomu fakulteta. Također, i za ovo stažiranje uvjet je da niste prije radili ili stažirali na budžetu EU dulje od šest tjedana.

Kraj rujna ove godine, točnije 30. rujna krajnji je datum do kojeg se možete prijaviti za stažiranje na Sudu pravde ili u Odboru regija. Uvjeti za stažiranje su slični kao i u prijašnjim slučajeva, samo što za stažiranje na Sudu pravde morate imati diplomu s prava ili politologije. Za stažiranje u Odboru regija potrebno je samo imati diplomu nekog fakulteta.

U listopadu krajnje je vrijeme za prijavu za stažiranje u Europskoj središnjoj banci, Europskom parlamentu za osobe s posebnim potrebama, Vijeću Europe ili Uredu Ujedinjenih naroda. Naknade za stažiranje u institucijama EU su od 300 pa sve do tisuću eura.

Sve ostale uvjete i informacije o stažiranju koje vas zanima možete pronaći na mrežnim stranicama Eurodesk-a.


Komentari