NOVČANA NAGRADA: Prijavite svoju kratku priču ili kratku pjesničku formu

Foto: Pexels

Natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme žanra Cli-fi.

Zelena akcija / Friends of the Earth Hrvatska u suradnji s Booksom organizira Književni natječaj za klimatsku fikciju, odnosno natječaj za kratke priče i kratke pjesničke forme žanra Cli-fi.

Organizatore zanima vizija budućnosti koju imaju autori sudionici natječaja.

Ako vas zanimaju ekologija i klimatske promjene, volite pisati i imate razvijenu maštu te volite razmišljati o budućnosti naše planete, prijavite svoju kratku priču (od tri do sedam kartica teksta) ili kratku pjesničku formu (do jedne kartice teksta) na hrvatskom jeziku do 22. siječnja putem online obrasca

Tema je slobodna. Bitno je samo da je podloga radnje vezana uz klimatske promjene i njihov utjecaj, da je smještena u budućnost te da je njen koncept utemeljen u suvremenoj znanosti o klimatskim promjenama. Jedan autor može poslati samo jedan rad.

E?! – Okolišni filmski festival

Najbolji će radovi biti uključeni u tiskanu i online publikaciju te će biti predstavljeni u Booksi.

Publikacija će se prevesti i na engleski i distribuirati putem mreže Friends of the Earth.

Pet najboljih djela bit će ilustrirano te ući u završni krug natječaja. Ta će djela biti predstavljena na E?! – Okolišnom filmskom festivalu, koji će se održavati od 21. do 23. travnja ove godine u Kinu Tuškanac, gdje će publika glasanjem odabrati najbolji rad, koji će biti i novčano nagrađen.

Ako imate još neko pitanje, možete ga postaviti na e-adresama: [email protected][email protected] ili potražiti odgovor na službenoj stranici organizatora.

Komentari