NAUČITE KAKO IH ISKORISTITI: Hrvatska dogodine dobiva 18,8 milijuna eura iz Erasmus+ programa

Facebook

Konferencija je otvorena za javnost, za sve fizičke i pravne osobe potencijalne korisnike EU sredstava.

Konferenciju Erasmus+ u Hrvatskoj – Mogućnosti i izazovi, koju organizira Ured zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić u suradnji s Centrom za razvoj javnog i neprofitnog sektora – TIM4PIN, održat će se u petak 2. prosinca 2016., u hotelu Panorama u Zagrebu.

Konferencijom se želi povećati vidljivost programa Erasmus+ i predstaviti mogućnosti financiranja iz navedenog programa, a cijeli program konferencije i prijavu možete pronaći na poveznici. Za Hrvatsku za 2017. namijenjeno je 18,8 milijuna eura za financiranje projekata u obrazovanju, osposobljavanju te sektoru mladih i sporta, što je u odnosu na 2016. povećanje za 25 posto.

Programom Erasmus+ financiraju se projekti u području osposobljavanja, obrazovanja, mladih i sporta, a projekte mogu prijavljivati:

  • Obrazovne ustanove: vrtići, škole, ustanove za strukovno obrazovanje i osposobljavanje, visoka učilišta, ustanove za obrazovanje odraslih
  • Ustanove u kulturi: muzeji, kazališta, državni arhivi, pučka otvorena učilišta, knjižnice
  • Županije, gradovi, općine i tijela lokalne i regionalne uprave te javne ustanove
  • Organizacije civilnog društva
  • Ustanove nadležne za rad s mladima
  • Studentske udruge

Knjiga Priprema pozor, Erasmus+

Uz panel-raspravu i predavanja, predviđeno je i predstavljanje knjige Priprema, pozor, Erasmus+, priručnika za pripremu i provedbu projekata financiranih iz programa Erasmus+ nakladnika TIM4PIN d.o.o. za savjetovanje. Recenziju priručnika napisala je Agencija za mobilnost; nacionalna točka u RH za navedeni program.

Konferencija je otvorena za javnost, za sve fizičke i pravne osobe potencijalne korisnike EU sredstava. Sudionici će moći postaviti pitanja te dobiti savjete o mogućnostima financiranja svojih ideja i o problemima s kojima se susreću u pripremi i provedbi projekata. Na kraju konferencije bit će dodijeljeni certifikati polaznicima edukacije #mojeuprojekt koji su od ožujka, podijeljeni u timove, pripremali projekte za prijavu na ESF, prekograničnu suradnju i Erasmus+.


Komentari