NATJEČAJ NA ART OMI PROGRAMU: Prijavite se i dobijte vlastiti studio u New Yorku!

Art Omi i Galerija objavili su službeni početak natječaja za sudjelovanje u Art Omi programu.

Prijaviti se mogu svi umjetnici koji borave na teritoriju Republike Hrvatske te aktivno djeluju unutar tri godine. Prijave se primaju do 31. siječnja 2017., a samo sudjelovanje odvija se od 15. lipnja do 11. srpnja 2017.

Art Omi neprofitna je organizacija koja okuplja umjetnike svih strana svijeta u malu zajednicu surađivanja i prijateljstva.

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Umjetnicima je osiguran besplatan smještaj s hranom u ruralnom dijelu New York Statea, točnije u samoj Hudson River Valley udaljenoj dva i pola sata od New York Cityja. Također, svaki sudionik ima pravo na vlastiti studio u kojemu će stvarati narednih mjesec dana.[/box]

Umjetnici se imaju priliku razvijati unutar poticajne okoline međukulturalne raznolikosti i kritičkih ocjena koje im Art Omi omogućava. Za to je zaslužan kritičar koji će također boraviti u kampu. Njegova je uloga poticati rasprave te obilaziti svaki studio. Umjetnicima su, pored kritičara, dostupni i mnogi drugi savjetnici i voditelji galerija za razgovor.


Samouki umjetnici su dobrodošli

Vrhunac događaja je Dan otvorenog studija kada su radovi dostupni javnosti, a autori spremni na pitanja. Prošle godine sudjelovalo je 30 umjetnika iz cijelog svijeta, od Zimbabwea do Jamaice.

Na službenoj stranici Art Omija ističu da za prijavu nije važno da natjecatelj studira na Akademiji već i da su svi samouki umjetnici dobrodošli. Jedini uvjet je minimalno tri godine aktivnog djelovanja na polju profesionalne umjetnosti.

Na sudjelovanje su pozvani svi umjetnici koji zadovoljavaju zahtjev o trogodišnjem iskustvu, a bave se vizualnom ili auditivnom kulturom performansom ili društvenom praksom.

Komentari