‘MASTER THE MAINFRAME’: Poslovni izazovi za studente i srednjoškolce

wiki

Trenutno se održava regionalno studentsko natjecanje u rješavanju poslovnih slučajeva na System Z infrastrukturi Master the Mainframe 2016.

Provodi se u cijelom svijetu, a Hrvatska je jedna od četiri zemlje koje sudjeluju u regiji zajedno s Poljskom, Češkom i Mađarskom.

Uspkros nazivu, od sudionika se ne traži poznavanje Mainframe tehnologije, već se kroz natjecanje prolazi kroz osnove i rješavaju konkretni slučajevi. Studentima je natjecanje dodatno zanimljivo jer je glavna nagrada iPad 2 Air. I to ne jedna – čak pet najboljih natjecatelja dobit će ovu vrijednu nagradu.

Natjecanje je podijeljeno u tri faze i traje do 31. prosinca 2016. Svaka vodi u novu fazu dok se ne riješe svi izazovi. Nakon baš svake uspješno završene, nagrađuju se najbolje rangirani natjecatelji. Fokus je na brzini i točnosti rješavanja nagrada. Nagrade uključuju kape, šalice, USB punjače itd.

  • Faza 1: osnove – uvod u osnovne pojmove, korištenje korisničkog sučelja i bolje upoznavanje tehnologije i IBM Bluemixa. (cca.200 nagrada)
  • Faza 2: praktično iskustvo – sudjelovanje u razvoju aplikacija kroz različite operacijske sustave koji koriste C, Java ™, COBOL, assembler, Rexx ™, Linux® na z Systems, z/VM®, z/OS®, z/TPF i još mnogo toga (cca. 10 nagrada)
  • Faza 3: svjetski izazovi – iskorištavanje vlastite kreativnost i z vještine sa svrhom rješavanja složenijih stvarnih poslovnih/tehničkih izazova (5 nagrada)

Osim studenata, mogu se prijaviti i učenici srednjih škola, mlađima od 18 godina potrebno je pismeno odobrenje roditelja. Osim odličnih nagrada, studentima se nudi prilika da se pobliže upoznaju sa z System sustavima i razviju nove vještine koje kasnije mogu iskoristiti pri zapošljavanju.

Komentari

Komentari

loading...