TRAŽENJE POSLA: Upoznajte mogućnosti mreže LinkedIn

FOTO: Pixabay

Pri pronalasku posla radimo profile na mnogim poslovnim stranicama, a jedna od popularnijih danas je LinkedIn, poslovno orijentirana društvena mreža.

Mreža LinkedIn uvela je neke promjene koje vam, ako ih znate dobro iskoristiti, mogu uvelike pomoći pri traženju posla!

1. Pomaže u pronalasku posla

LinkedIn vam daje jednostavniji pregled da vidite jeste li in kada primijetite oglas za posao za koji ste zainteresirani. To znači da možete vidjeti s kojim ste osobama iz firme koja traži nove zaposlenike povezani i možete im se automatski obratiti. Također, ako ste premium pretplatnik, možete dobiti informacije o osobama koje trenutno rade u toj firmi na sličnim poslovima. Na taj način možete dobiti insiderski pogled na trend zapošljavanja i atmosferu firme.

2. Naglasak na sposobnosti

Mnoge firme koriste LinkedIn Skills kako bi provjerile i usporedile vaše sposobnosti s drugim kandidatima. LinkedIn Skills je dugo bio zanemarivan jer se smatralo da je to opcija koja ničemu ne služi. Ipak, svakako nemojte zanemariti trenutni trend jer vam može biti od pomoći.

3. Iskustvo drugih grupa

LinkedIn uveo je inovaciju glede ostavljanja poruke u grupne razgovore. Naime, dobra vijest je da sada možete napraviti personaliziranu poruku sa slikom i izravnim spominjanjem  drugih članova grupe. Loša vijest je da više ne možete slati poruke članovima grupe, a da se pri tom ne koristite InMailom.

4. Sistem drugačijeg slanja poruka

Uveden je i novi način slanja poruka čiji je osnovni cilj izravnija i jednostavnijakomunikacija između korisnika. Iako i dalje možete slati vaše poruke kao mailove, sistem vas potiče na neformalan tip konverzacije. No nemojte zaboraviti da je LinkedIn primarno poslovno orijentirana društvena mreža, stoga nemojte pretjerati u neformalnom izražavanju.


Komentari