KAKO SE MOTIVIRATI NAKON USPJEHA? Paraolimpijac Mihovil Španja održao svoj prvi motivacijski govor

Facebook/ Mihovil Španja

Radi se o našem najtrofejnijem paraolimpijcu. 

U utorak, 17. Siječnja 2017. godine, s početkom u 13 sati, najtrofejniji hrvatski paraolimpijac Mihovil Španja u LifeClass Termama Sveti Martin održao je motivacijski govor međimurskim poduzetnicima, predstavnicima lokalne i regionalne samouprave te akademske zajednice.

Više od tridesetak zainteresiranih pomno je pratilo životnu priču Mihovila Španje, 32-godišnjeg hrvatskog paraolimpijca rodom iz Dubrovnika. Mihovil se zbog dijagnoze dječje paralize počeo baviti plivanjem i u svojih 14 godina plivačke karijere čak 16 puta oborio svjetski rekord, te je četverostruki europski i svjetski prvak i osvajač četiri paraolimpijske brončane medalje na paraolimpijskim igrama u Ateni i Londonu.

Želja mu je u poslovnom svijetu prenijeti onu strast i radnu etiku koju je imao u bazenu gotovo 15 godina, što su mu ovom prilikom omogućile Terme Sveti Martin. Tema motivacijskog govora bila je “Kako se motivirati nakon uspjeha?”, a upravo je to pitanje koje si postavlja veliki broj uspješnih poduzetnika. Mihovil je iskoristio svoje iskustvo iz sporta kako bih pomogao onima kojima nedostaje motivacije u ostvarivanju daljnjih ciljeva.

“Bilo je pravo zadovoljstvo susresti se i izmijeniti iskustva s uspješnim poduzetnicima iz ove regije koja slovi kao “mala Švicarska” radi načina rada i poslovanja, kao i konkurentnosti na međunarodnom tržištu. Zahvalio bih se u prvom redu prvom čovjeku terma Sveti Martin, gospodinu Branimiru Blajiću na pozivu i nadam se kako je predavanje o uvijek aktualnoj temi svima bilo zanimljivo i primjenjivo u praksi”, riječi su Mihovila Španje nakon održanog govora.

Da bi u svom naumu uspio, pokrenuo je vlastiti brand “MihoWill” koji simbolizira valove te uspone i padove u životu, ali prvenstvenu volju (Will) koja je važna za ostvarenje svakog zadanog cilja i postizanje pozitivnih rezultata na poslu, u sportu i svakodnevnom životu. Cilj govora bio je pronalazak motivacije za osobni i poslovni razvoj, a sigurni smo da su njegove riječi bile dobar početak da se svi prisutni zapitaju koji je izvor njihove poslovne i privatne motivacije nakon ostvarenih uspjeha.

Nakon govora koji je bio popraćen mnogobrojnim pitanjima prisutnih, održao se prigodni domjenak na kojem su svi uzvanici imali prilike osobno popričati s legendom hrvatskog sporta. Mihovil za sebe kaže da je tvrdoglav i uporan, ali i da ta tvrdoglavost i upornost dolaze s jakom željom i voljom za uspjehom.

Ovakve priče služe kao izvrsna motivacija za osobni i profesionalni razvoj, a nadamo se da smo u Međimurju s ovim naumom uspjeli da međimurski poduzetnici i predstavnici vlasti te obrazovne zajednice postanu spremni prihvatiti nove izazove i istima počnu prkositi voljom i željom za rad.

Komentari